Gazze'de hastaneye düzenlenen hava saldırısında 500 kişi öldü

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in bu akşam Gazze'deki bir hastane kompleksine düzenlediği hava saldırılarında en az 500 kişinin öldüğünü bildirdi.

Gazze'de hastaneye düzenlenen hava saldırısında 500 kişi öldü

AFP’nin aktardığına göre açıklamada, "İsrail'in Gazze'nin merkezindeki El-Ehli Baptist Hastanesi bahçesine düzenlediği saldırılarda yerinden edilmiş 200 ila 300 kişi öldü" denildi.

Açıklamada, "Yüzlerce kurban hâlâ enkaz altında" ifadelerine yer verildi.

Gazze hükümetinin medya ofisi saldırıyı "savaş suçu" olarak nitelendirdi.  Yapılan açıklamada, "Hastanenin yüzlerce hasta ve yaralıyı barındırdığı ve diğer saldırılar nedeniyle zorla yerinden edilmiş kişilerin bulunduğu" ifade edildi.

İsrail askeri sözcüsü Daniel Hagari, güçlerinin hastaneyi bombaladığı haberine dair "Araştıracağız... Kısa bir süre önce gerçekleşti" dedi.

AA’ya konuşan Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra ise ölü sayısının 500'e yükseldiğini söyledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada, saldırıda en az 200 kişinin öldüğünü kaydetmişti.

Savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında 3 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

İsrail'de de 1.400'den fazla insan hayatını kaybetti. Bunların çoğunluğu Gazze'den İsrail’e sızıp  sınırdaki yerleşim yerlerine saldıran Hamas militanları tarafından vurularak öldürüldü.