Gezici'den İstanbul anketi: 'İddia ediyorum böyle olacak'

Gezici Araştırma'nın son İstanbul anketine göre, Cumhur İttifakı'nın adayı yarım puan farkla öne geçti. Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, farkın 1,8 puana kadar çıkacağı öngörüsünde bulundu

Gezici'den İstanbul anketi: 'İddia ediyorum böyle olacak'

Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, TV100'deki yayında, İstanbul için yaptıkları son ankete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Anketin, hanelerde yüz yüze görüşme metoduyla yapıldığını belirten Murat Gezici "İstanbul’da Murat Kurum diyenlerin oranı yüzde 44,1" dedi. "Bu araştırmayı yaptınız daha önceden İstanbul’a yönelik yaptığınız araştırma var mıydı, tablo çok mu değişti?" sorusuna Gezici "3 tane var, çok değişti. Ekrem Bey öndeydi fakat arkadan Murat Kurum 3 farklı araştırmada aşama aşama yükselerek geldi" yanıtını verdi.

Ekrem İmamoğlu'nun oy oranını yüzde 43,5 olarak ölçtüklerini belirten Gezici "Son 3 araştırmada Ekrem İmamoğlu'nun yüzde 47’lerden yüzde 43,5’e gerilediğini görüyoruz" dedi.

Ankete göre diğer adayların oy oranları ise şöyle:

Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni – Dem Parti: Yüzde 4,1

Azmi Karamahmutoğlu - Zafer Partisi: Yüzde 3,1

Mehmet Altınöz - Yeniden Refah Partisi: Yüzde 2,3

Buğra Kavuncu - İYİ Parti: Yüzde 1,7

Diğer: Yüzde 1,2

Fark 1,8’e kadar açılacak

Murat Gezici, ankete ilişkin şu değerlendirmede bulundu: "Araştırmacılar örneklem oluşturur ‘Şu ilçede, şu mahallede, şu sokaklarda anket yap’ dersiniz, gençte gider araştırma yapar. Orada kişiye ‘Burada yaşıyor musunuz?’ der ve soru sormaya başlar. Araştırmacılar bunu atlıyor, bunu hata payı içerisinde değerlendiren bir grup var aslında bilimsel olarak onu ayırmak gerekiyor. Bu yüzden ben onların yaptığı kurala göre yaptım bunu, Murat Kurum 44,1 çıkıyor ama ben iddialıyım aradaki fark 1,8’e kadar açılacak.

Yeniden Refah’a oy verenlere bir soru açıyorum, 'sizin ikinci tercihiniz kim?' diyorum, yüzde 92 oranında Murat Kurum’a oy verdiğini görüyoruz. Yeniden Refah’a peki ikisinden birini tercih etmek zorunda kalsan kimin kazanmasını istersin dediğimiz zaman Murat Kurum diyenlerin oranı yüzde 84’e geliyor."