HDP'li Günay'dan Bahçeli'ye: Partimizin meşruiyetini tartışmak haddinize mi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözlerine cevap veren HDP Sözcüsü Ebru Günay, “Partimizin meşruiyetini tartışmak haddinize mi? İhanet ‘Vatan Vatan’ diyerek ülkenin canına okumanızdır, ülkeyi talan etmenizdir” dedi.

HDP'li Günay'dan Bahçeli'ye: Partimizin meşruiyetini tartışmak haddinize mi?

Ebru Günay, HDP Genel Merkezi’nde gündemdeki konulara dair basın toplantısı düzenledi.

Irak eski Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani’yi vefatının 4. yıldönümü nedeniyle anan Günay, “Ortadoğu toplumunun yaşadığı bu hassas ve hayati süreçte sayın Talabani’nin yokluğu hepimiz için büyük kayıptır” dedi.

Günay, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin kaderinin şekillendiği bir dönemden geçiyoruz. Böylesi dönemlerde toplum yol göstericilere, rehberlere ihtiyaç duyar. Kürt toplumunun önemli rehberlerinden biri olan Mam Celal’i bundan 4 yıl önce kaybettik. Kürt halkının, Ortadoğu toplumunun yaşadığı bu hassas ve hayati süreçte sayın Talabani’nin yokluğu hepimiz için büyük kayıptır. Onun bize bıraktığı, özgürlük, eşitlik mücadele mirasını, Kürtlerin ulusal birliği arayışını sahipleniyoruz. Sayın Talabani hayatı boyunca Kürt halkının hak ve özgürlüğünü savundu, halklar arası eşitliğe inandı. Kürtlerin egemen güçler tarafından karşı karşıya getirilmesine karşı çıktı. Siyaseti incelikle, zarafetle, büyük bir ustalıkla yürüttü. Bugün yaşamış olsaydı, Şengal’de, Rojava’da, Güney’de Kürtler arasında yaratılmak istenen çelişkileri en başta Sayın Talabani karşı çıkacaktı. Bu vesileyle bir kez daha Sevgili Mam Celal’i minnetle anıyor, bize bıraktığı mirası geleceğe taşıma sözü veriyoruz.”

“Parmak sallayamazsınız, hadsizlik yapamazsınız”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin HDP’nin “meşru bir parti olmadığı” iddiası hakkında da değerlendirmeler yapan Günay şöyle devam etti:

“Aczinizi ciddiye almazdık ama söyleyecek bir kaç sözümüz var. Partimizin meşruiyetini tartışmak haddinize mi? Barajın altında kalan, halk desteğini yitirmiş, bütün dünyada şiddetle yan yana gelen ve terörizm tartışmalarıyla anılan ocakçılar; siz kim oluyorsunuz da 6 milyon oy almış, 20 milyon insanı temsil eden bir partinin meşru olup olmadığını tartışıyorsunuz? Siz kendinizi efendi, toplumun geri kalanlarını tebaa olarak mı görüyorsunuz? İçinizde hortlayan iktidar kibriniz, görgüsüz efendiyi, egemenlik zehrini dizginleyin; zira geçti o dönemler, bu topluma parmak sallayamazsınız, hadsizlik yapamazsınız.

Çıkmışlar utanmadan sıkılmadan “Meclis her meselenin çözüm adresidir ama ihanetin çözüm kaynağı olmaz” diye buyuruyorlar! İhanet sizin bu topluma dayattığınız savaş siyasetidir, kutuplaştırmadır, düşmanlık zihniyetidir, saraylarınızda keyif çatarken insanları bir kuru ekmeğe muhtaç hale getiren politikalarınızdır. İhanet “Vatan Vatan” diyerek ülkenin canına okumanızdır, ülkeyi talan etmenizdir.

Ağrı’da bütçeye ilişkin ekonomi programı açıklanacak

Biz elbette bu vicdansızlığa halkımızı mecbur etmeyeceğiz. Ekonomi komisyonumuz yarın Türkiye’nin en yoksul ili olan Ağrı’da bütçeye ilişkin ekonomi programımızı açıklayacak. Nasıl ki “HDP’liyiz Her Yerdeyiz” diyerek Türkiye’nin dört bir tarafını gezdik, nasıl ki Kadın Yoksulluğuyla mücadele için tarlaları, işyerlerini, fabrikaları, atölyeleri gezerek kadınlarla omuz omuza yoksulluğa karşı mücadele ettiysek, bu bütçe sürecinde de il il, sokak sokak halkımızla birlikte halkın bütçesi için mücadeleyi yükselteceğiz.”