Helly Luv ve Muhammed Şerwani’den "Beni Unutma" adlı Ezidi kadınlar filmi

Dünya çapında tanınan Kürt kadın sanatçı Helly Luv’un senaryosunu yazdığı “Beni Unutma” adlı film Kürt oyuncu ve yönetmen Muhammed Şerwani yönetmenliğinde çekimleri tamamlandı.

Helly Luv ve Muhammed Şerwani’den "Beni Unutma" adlı Ezidi kadınlar filmi

“Beni Unutma” filmin konusu; Şengal Ezidi Soykırımında IŞİD tarafından kaçırılan Ezidi kadınlarının yaşanmış trajik hikayelerini anlatıyor.

Ünlü Kürt kadın sanatçı Helly Luv tarafından senaryosu yazılan “Beni Unutma” filminin yönetmenliğini Muhammed Şerwani yapıyor. Oyuncu kadrosunda; Maziçin Xoşnaw, Şerare İbrahim ve bir grup Şengallı genç kadın ve erkek tarafından oynandı.

Filmin baş oyuncusu Maziçin Xoşnaw oynadığı film ile ilgi duygularını K24’e anlattı: “Bu tarihi filmde yer almamın amacı Kürt kadınlarının acılarını ve halkımıza karşı işlenen suçları hissetmekti.”

Maziçin Xoşnaw, “Filmdeki rolüm Ezdi genç kadınlar gibi IŞİD’in insanlık dışı şiddetine maruz kalan yaşlı bir Ezidi annenin yiğit ve kahraman Peşmergelerimiz tarafından kurtarılması ve ana yurda dönüşünü konu ediniyor.”

3 Ağustos 2014 yılında IŞİD terör örgütü Şengal’e saldırdı. Bu saldırıda 5 bin Ezidi katledildi. IŞİD’ın yaptığı soykırımda 2 bin 745 Ezidi çocuk yetim kaldı.

Şengal soykırımında 325 bin Ezidi yurdunu terk etti. Ezidileri Kurtarma Ofisi’nin paylaştığı verilere göre; 6 bin 417 kişi IŞİD tarafından kaçırıldı ve 3 bin 458 kişi de kurtarıldı.