Hemdaniye'deki yangın faciasında ölü sayısı yükseldi

Hemdaniye ilçesindeki Heysam düğün salonunda çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 107’ye yükseldiği belirtildi. 38 kişinin kimlik tespit çalışmalarının da devam ettiği kaydedildi.

Hemdaniye'deki yangın faciasında ölü sayısı yükseldi

Rûdaw’a konuşan Musul Sağlık Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmad Nazım Dubardani, yangın faciasında hayatını kaybenlerin sayısında artış olduğunu kaydetti.

Dr. Ahmad Nazım Dubardani, "Şu ana kadar 107 kişi hayatını kaybetti. Düğün salonunda daha fazla ceset olup olmadığı belli değil. Çalışmalar sivil savunmaya kalmış, ancak şu ana kadar çıkarılan 107 cesetten 38'inin kimliği belirlenemedi” dedi.

Dubardani, "Cesetlerin kimliklerinin tespit edilememesinin nedeni, ciddi şekilde yanmış olmaları, yüzlerinin ve vücutlarında ciddi yankı izleri var. Cesetlerden ikisi parçalanmış durumda" ifadelerini kullandı.

Yangın 200’e yakın kişinin yaralandığını açıklayan Dubardani, “Kimliği belirlenemeyen cesetlere DNA testi yapılacak ve bazı ailelerden, yakınlarının cesetlerinin kimliklerinin tespiti için numuneler alınacak” diye konuştu.

Musul’un Hemdaniye ilçesindeki Heysem düğün salonunda dünya evine giren Hannin ve Revan’ın ilk dansı sırasında düğün salonunda yakılan maytaplar tavandaki süsleri tutuşturması sonucu salonda büyük bir yangın çıktı.

Düğünde çoğu akraba 107’i kişi hayatını kaybederek 200’e yakın da kişi yaralandı.

Yangında hayatını kaybedenler için Hemdaniye’de toplu defin merasimi düzenlendi. Hayatını kaybedenlerden 69’u toprağa verilirken 38 kişi için kimlik tespit çalışmaları devam ediyor.