HSD: IŞİD'lilerin cezaevinden kaçma girişimi engellendi

HSD: IŞİD'lilerin cezaevinden kaçma girişimi engellendi

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Resmi Sözcüsü Kino Gabriel, Haseke Cezaevi’nde tutulan IŞİD mensuplarının kaçma girişiminin engellendiğini ve cezaevindeki durumun tamamen kontrol altına alındığını aktardı.

DSG Sözcüsü Kino Gabriel, Haseke Cezaevi’nde tutulan yaklaşık 5 bin IŞİD üyesinin kaçma girişiminde bulunmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

DSG Sözcüsü Kino Gabriel tarafından yapılan yazılı açıklamada, Haseke’de cezaevinde bulunan IŞİD mensubu mahkumların çıkardığı isyanın Rojava Özerk Yönetimi’ne bağlı Anti Terör timleri tarafından bastırıldığını ve durumun kontrol altına alındığı belirtildi.

Açıklamada, kaçma  girişiminde bulunan IŞİD’lilerin isyanının bastırıldığını ve durumun tamamıyla kontrol altına alındığı vurgulandı.

İsyanın bastırılması sırasında Özerk Yönetim ve Koalisyon Güçleri yetkilileri ile mahkum temsilcileri arasında görüşmeler yürütüldüğü belirtilen açıklamada, “Uluslarası Koalisyonun ve uluslararası toplum tutuklu IŞİD’lilerin sorunlarının çözülmesi, güvenlik önlemlerinin arttırılması ve cezaevi şartlarının iyileştirilmesinde sorumlulukları gereği daha fazla destek vermeli” ifadeleri kullanıldı.

Haseke’deki Sinaa Cezaevinde bulunan IŞİD’li mahkumlar dün gece yarısından sonra isyan başlatmışlardı.