HÜDA PAR, seçim zaferini Kürtçe halay eşliğinde kutladı

Seçimlere AK Parti listelerinden giren ve meclise 4 milletvekili göndermeyi başaran HÜDA PAR, halay ve Kürtçe şarkılar eşliğinde kutlama yaptı.

HÜDA PAR, seçim zaferini Kürtçe halay eşliğinde kutladı

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerine ilişkin ilk sonuçlar açıklandı.

Seçimlere AK Parti listelerinden giren ve ilk defa meclise 4 milletvekili göndermeyi garantileyen Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Batman ve Antep’te kutlama yaptı.

Batman'da Serkan Ramanlı'nın seçim ofisine gelen çok sayıda HÜDA PAR'lı, Kürtçe halay eşliğinde kutlama yaptı.

Antep'te ise Şehzade Demir, kutlama yapan partililer için bir teşekkür konuşması yaptı. 

HÜDA-PAR Genel Başkanı ve AK Parti İstanbul 3. Bölge 4. Sıra adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA-PAR Genel Sekreteri ve AK Parti Antep 6. Sıra adayı Şehzade Demir, HÜDA-PAR Diyarbakır İl Başkanı ve AK Parti Mersin 4. Sıra adayı Faruk Dinç milletvekili olarak seçildi.

Yurt dışı oylarının sayılmasının ardından partinin sözcüsü Serkan Ramanlı da Batman’dan milletvekili olmaya hak kazandı.

Öte yandan sonuçların açıklanmasının ardından sosyal medyadan bir açıklama yapan Serkan Ramanlı, “Hangi kelimeler anlatabilir sevincimizi? Hangi cümleler ifade edebilir heyecanımızı? Elhamdulillah, elhamdulillah, elhamdulillah! Teşekkürler Batman, teşekkürler aziz ve şerefli Batman halkı!” dedi.

Ramanlı, “Bize ancak Rabbimize hakkıyla hamdetmek düşer. Bize ancak memlekete hakkıyla hizmet etmek düşer. Bize ancak halka mahçup olmamak için gayret etmek düşer” ifadelerini kullandı.