İddia | Ali Babacan ve ekibi, 'Yeni Parti' ilanını erteledi

Gazeteci Fatih Altaylı yeni parti kurma hazırlığı içerisinde olduğu söylenen Ali Babacan ve ekibinin frene basarak bir süre daha bu konuyu erteleme kararı aldıklarını ileri sürdü.

İddia | Ali Babacan ve ekibi, 'Yeni Parti' ilanını erteledi

Gazeteci Fatih Altaylı yeni parti kurma hazırlığı içerisinde olduğu söylenen Ali Babacan ve ekibinin frene basarak bir süre daha bu konuyu erteleme kararı aldıklarını ileri sürdü.

Eski Bakanlardan Ali Babacan’ın parti kurma hazırlıkları sürerken, Gazeteci ve HaberTürk yazarı Fatih Altaylı’dan çok konuşulacak bir iddia geldi.

Altaylı’ya göre Rus yapımı S-400 savunma sisteminin Ankara’ya teslim edilmesinden sonra ABD’nin yaptırımları sadece F-35’lerin Türkiye’ye tesliminin iptali ile sınırlı kalması Babacan ve ekibini bir kez daha düşünmeye sevk ettiğini söyledi.

Haber Türk’te yayınlanan köşe yazısında Altaylı, Babacan’ın Avrupa ve batılı finans çevrelerinden aldıkları sinyallerin farklı olduğunu belirterek, “Beyaz Saray’ın hâlâ ve her şeye rağmen AK Parti ya da Erdoğan’ın arkasında duruyor olması yeni oluşumda “Bir dakika ne oluyor anlayalım” tedirginliğine neden oldu” ifadelerine yer verdi.

ABD’nin yumuşak tutumu yeni partinin kurulması önünde fren etkisi yaratığını yazan Altaylı yazısında şunları ifade etti:

“AK PARTİ yönetimine bir minik müjde vereyim rahatlayın, en azından bir süre daha rahat olun. Ali Babacan ve ekibi frene bastı. “Tedbir ekibi” yine tedbirli davranmaya karar verdi. Partinin kuruluşunu bir süre daha erteleme ve neler oldu bittiğini izleme, gözleme kararı aldılar. Gül ve Babacan’ı bu kararı almaya iten ise S-400’lerin gelmesi sonrası ABD’nin son derece yumuşak davranması oldu. F-35’lerin tesliminin iptali dışında bir yaptırım olmaması nedeniyle ekonomideki kötüye gidişin yavaşlaması ve normal hızında seyir ediyor olması, Babacan’ın da seyir hızını yavaşlattı. ABD’ye yönetiminin daha doğrusu Beyaz Saray’ın hâlâ ve her şeye rağmen AK Parti ya da Erdoğan’ın arkasında duruyor olması yeni oluşumda “Bir dakika ne oluyor anlayalım” tedirginliğine neden oldu. Çünkü Babacan’a Avrupa’dan batılı finans çevrelerinden gelen sinyaller farklı idi. Türk iş dünyası da aynı sinyalleri veriyordu. Ancak işler umulduğu gibi gitmedi en azından şimdilik. Bu yüzden Babacan ve arkadaşları da bekleme kararı aldılar. Yılbaşına kadar bir hareket olmayacak gibi görünüyor. Sonrasında ne olur bilmem ama babacan ekibinde az cesaret bol tedbir olduğunu biliyoruz artık.”