PKK, Diyar Xerib'i ölüme gönderdi: Ulusalcılar tasfiye ediliyor!

KCK’nin  Güney Kürdistanlı üst düzey yöneticisi Diyar Xerib Mihamed’in öldürülmesinin yankıları sürüyor. Gazeteci Şewqî Kanebî, Diyar Xerib Mihamed’in öldürülmesine ilişkin kaleme aldığı bir yazıda PKK içerisinde yer alan Güney Kürdistanlı kadroların sağ bırakılmadığını belirterek, “PKK ulusal çizgiyi savunan kadrosunu yaşatmıyor” şeklinde bir yorumda bulundu.

PKK, Diyar Xerib'i ölüme gönderdi: Ulusalcılar tasfiye ediliyor!

KCK’nin Güney Kürdistanlı üst düzey yöneticisi Diyar Xerib Mihamed’in öldürülmesinin yankıları sürüyor. Gazeteci Şewqî Kanebî, Diyar Xerib Mihamed’in öldürülmesine ilişkin kaleme aldığı bir yazıda PKK içerisinde yer alan Güney Kürdistanlı kadroların sağ bırakılmadığını belirterek, “PKK ulusal çizgiyi savunan kadrosunu yaşatmıyor” şeklinde bir yorumda bulundu.

Anadolu Ajansı önceki gün servis ettiği bir haberde KCK’nin Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Diyar Xerib Mihamed’in (Hêlmet) MİT-TSK’nın ortak operasyonunda 27 Haziran’da Kandil’in Kortek bölgesinde öldürüldüğünü ileri sürmüş, KCK sözkonusu saldırıyı doğrulayarak olayın 5 Temmuz’da gerçekleştirildiğini duyurmuştu. Hem Türk medyası hem de KCK'nin yaptığı açıklamada saldırının ‘yerel işbirlikçilerden’ alınan istihbarata dayalı gerçekleştirildiğini duyurması kamuoyunda tartışmalara yol açmıştı.

Goran Hareketi'nin resmi televizyonu KNN'nin eski sorumlularından gazeteci Şewqî Kanebî, “Diyar Xerîb, gariban şekilde ortadan kaldırıldı” başlığı ile kaleme aldığı makalede PKK içerisindeki Güney Kürdistanlı kadroların akibetini sorguluyor.

Yazısında “Hangi Kürt çevresinden olursa olsun, Kürdistan’ı işgal eden devletler tarafından öldürülen her Kürt bireyi, tüm Kürtlerin yüreğinde büyük bir acı yaratıyor” diyen Kürt gazeteci duygusal atmosferden çıkarak olaya ilişkin mantıklı bir sorgulamanın yapılmasına ihtiyaç olduğuna dikkat çekiyor.

Gazeteci makalesinde şu ifadelere yer veriyor: “Olayda PKK’nin üst düzey bir yöneticisi öldürüldü. PKK, her zaman olduğu gibi bu olayda da kendisini sorumluluktan sıyırarak,  Kürdistan Bölgesi’ni ihanetçi ve düşman ilan etti.”

Diyar Xerib'in PKK’nin şu ana kadar öldürülen en üst düzey yöneticisi olduğuna dikkat çeken Şewqî Kanebî “Bu olayda şüpheli şeyler çok fazla. Bu olaydaki şüpheler, Kürt siyasetçi Kemal Burkay’ın “MİT PKK’yi kurdu’ iddiasını güçlendiriyor” dedi.

Gazeteci Şewqî Kanebî, Türkiye’nin Güney Kürdistan'daki PKK üslerine yönelik bu kadar kapsamlı bir operasyonu sürerken, Diyar Xerib Mihamed gibi üst düzey bir yöneticisinin neden Kandil’den Güney Kürdistan’a toplantı düzenlemeye gönderdiğini sorgulayarak, “Bu parti kendi üst düzey yöneticisinin hayatının tehlikeye atılacağını gerçekten hesap edememiş midir? PKK daha önce Dukan’da MİT timini yakalamış ve kaçırmıştı. Hayırdır şimdi üst düzey yöneticilerini bu şekilde kurban veriyor?” ifadlerini kullandı.

Makalesinde “Güney Kürdistanlı gerilla veya üst düzey yönetici neden PKK’de sağ kalamıyor? Ya öldürülüyor ya da kaçırtılıyor” şeklinde bir soru soran ve Güney Kürdistan’daki PKK güçlerinin Kürdistan Bölgesi’ndeki çabalarını “Atsız kızak çekmeye” benzeten gazeteci “Bu küçük çaplı çabaları bile sadece kendi ideolojilerine hizmet amaçlı yapıyorlar. Hatta Kürdistan Bölgesi’nin statüsünü ortadan kaldırmayı hedefliyorlar” şeklinde yorumladı.

PKK’nin içerisinde olduğu durumdan ötürü Güney Kürdistan’daki hiçbir plan ve projesinin hayat bulmasının mümkün olmadığını belirten Şewqî Kanebî PKK’nin projesinin Kürt karşıtlığı olduğuna dikkat çekti.

“Diyar Xerib’in ulusal yolda ilerlediği söyleniyor” diyen Şewqî Kanebî “Umarım bu iç tasfiye PKK’deki Şii taraflarca gerçekleştirilmemiştir” dedi.