Irak'tan flaş Kerkük-Ceyhan açıklaması,Irak- Kürdistan ile anlaşmadan petrol göndermeyecek

Reuters'ın haberine göre, Irak- Kürdistan Bölgesi ile anlaşmadan Kerkük'ten Ceyhan'a ham petrol göndermeyecek.

Irak'tan flaş Kerkük-Ceyhan açıklaması,Irak- Kürdistan ile anlaşmadan petrol göndermeyecek

Reuters'ın Son dakika olarak verdiği  haberine göre, Irak, Kürdistan Bölgesi ile anlaşmadan Kerkük'ten Ceyhan'a ham petrol göndermeyeceğini belirtti.

Kerkük'ten petrol pompalanması için Irak ile Kürdistan Bölge Yönetimi arasındaki görüşmeler devam ediyor.  

Ayrıca Basnews'e konuşan Kerkük-Germiyan PDK Meclisi Sözcüsü Ednan Kerkûkî, Başmax Sınır Kapısı’nın yeniden faaliyete geçmesi ile birlikte 36 bin litre kapasiteli petrol tankerleri ile Kerkük petrolünün İran’a aktarılmaya başladığını söyledi.

Ednan Kerkûkî, “Kerkük petrolü tankerler ile Başmax ve Kirmanşan halkının gözleri önünden sınırdan geçirilerek İran’ın diğer bölgelerine aktarılıyor. Ve piyasadakinin çok altında bir fiyatta satılıyor” dedi.

PDK Meclisi Sözcüsü Ednan Kerkûkî , Haşdi Şabi milisleri ile anlaşarak Kerkük’ü teslim eden YNK içerisindeki bir grubun İran’a aktarılan petrol gelirinden pay aldıklarını söyledi.

Ednan Kerkûkî  konuşmasının devamında YNK’den İran’a gönderilen petrolden pay alan grubun, kentte uzaman bir ekibi görütererek petrol üretimin arttırmak  ve İran'a daha fazla aktarmak çalışmalara başladığını sözlerine ekledi.