Irak’tan İran saldırılarına ilişkin açıklama: Bu eylem tek taraflı ve düşmancadır

 Irak Dışişleri Bakanlığı, İran’ın, Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılarını kınayarak tüm diplomatik prosedürleri üst düzeyde uygulayacaklarını ifade etti.

Irak’tan İran saldırılarına ilişkin açıklama: Bu eylem tek taraflı ve düşmancadır

Irak Dışişleri, yaptığı açıklamada İran’ın tekrarlanan bombardıman ve İHA saldırılarını “en sert şekilde” kınadığını duyurdu.  

İran saldırılarının “düşmanca” olarak değerlendirildiği açıklamada, “Bu eylem, tek taraflı ve düşmancadır,  istikrarın sağlanmasına hizmet etmiyor. Bunun Irak egemenliği ve vatandaşlarının güvenliğinin açık bir ihlali olduğunu daha önce ifade etmiştik. Devam eden bu tehditler bölgedeki durumu kötüleştirecek ve gerilimi artıracaktır” ifadelerine yer verildi.

İran, Kürdistan Bölgesi’nde Erbil ve Süleymaniye vilayetlerinde bulunan Rojhıltalı Kürt partilerine ait bazı noktaları bu sabah İHA ve füzelerle bombalamıştı. Bombardıman neticesinde Koye’de iki kişi yaşamını yitirmiş 8 kişi de yaralanmıştı. Yaşamını yitirenlerden biri ve yaralılar KDP peşmergesi.

İran, Rojhılat partilerinin Kürdistan Bölgesi’ndeki varlığını tehdit olarak algılıyor. İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu (Komele) Sekreter Yardımcısı Rıza Kaabi ise hiçbir zaman Kürdistan Bölgesi'nden, İran İslam Cumhuriyeti'ne tehdit olmadıklarını, Kürdistan Bölgesi’nin durumu ve sorumluluklarını daima göz önünde bulundurduklarını dile getirdi.