İstanbul-Erbil seferi yapan uçakta yolcular 1 saat kilitli kaldı

Dün akşam İstanbul-Erbil seferi yapması planlanan uçakta yaşanan teknik sorundan kaynaklı yolcular bir saat uçakta mahsur kaldı. Uçak kapıları açılmayınca içerdeki yolculardan bazıları panik ve oksijen yetersizliğinden baygınlık geçirdi.

İstanbul-Erbil seferi yapan uçakta yolcular 1 saat kilitli kaldı

İstanbul Havalimanı’nda dün akşam 21:30’da İstanbul’dan Erbil’e sefer yapması planlanan Fly Baghdad şirketine ait uçak hareket öncesi teknik bir nedenle uçamadı. Yolcuların içerisinde olduğu anda kapıların kilitlenmesi, havalandırma sistemi ve elektriğin kesilmesi bir çok yolcunun fenalaşmasına neden oldu.

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi vatandaşlarından Xesro Albana “Uçak normalde saat 21:30'da kalkması gerekiyordu ama saat 23:00'da uçağa alınmadık. Daha sonra birden uçaktaki ışıklar çalışmadı ve kapılar kilitlendi. Bir saat kadar uçakta kilitli kaldık. Oksijenin azalmaya başlamasıyla yolcular bağırmaya başladı. Yolcuların birkaçı fenalık geçirmesine rağmen kapıları uzun süre açmadılar” şeklinde konuştu. Albana, uçak mürettebatının kapıyı açtıktan sonra yolcuların inmesi için merdiven getirmediklerini ve bir süre daha uçakta beklemelerini istediklerini, ardından yolculara başka bir uçakla Erbil’e dönmelerini söylediğini kaydetti.  Uçak mürettebatının yolculara uçakta bir teknik arıza yaşandığını söylediği bildirildi.

Uçakta bulunan başka yolcuların da aktarımına göre; gece saat 03:30 seferli bir uçakla Erbil’e döndükleri bazı vatandaşların ise yaşadıkları korku nedeniyle uçağa binmeyerek İstanbul’da kaldığını söyledi.

Öte yandan uçaktan yolcuların çekerek gönderdiği videoda hiçbir aydınlatmanın olmadığı, yolcuların panik yaşadıkları bazılarının ise nefes almakta zorlandığı ve kapıların açılması için görevlilere bağırdığı görülüyor.

Konu hakkında Rûdaw'a açıklama yapan Erbil Uluslararası Havalimanı Genel Müdürü Ahmed Hoşiyar, bu tür sorunlarla bir çok kez karşılaşıldığını böylesi durumlarda uçak firmasının yolculara kalacak yeri temin etmeleri ve başka bir uçakla yolculuk yapmalarını sağlaması gerektiğini söyledi.

Hoşyar " Dün gece yaşanan sorun hakkında bir şey söyleyemem. Konu hakkında uçağın kalktığı havalimanı yetkilileri ve pilotun açıklama yapması gerekir” dedi.