Japonya’nın Irak Büyükelçisi: Mesrur ​​Barzani ile görüşmemiz verimli geçti

Japonya’nın Irak Büyükelçisi Futoshi Matsumoto, Başbakan Barzani ile görüşmelerinin verimli geçtiğini belirtti.

Japonya’nın Irak Büyükelçisi: Mesrur ​​Barzani ile görüşmemiz verimli geçti

Japonya’nın Irak Büyükelçisi Futoshi Matsumoto, Başbakan Mesrur ​​Barzani ile görüşmelerinin verimli geçtiğini ve Japonya ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin güçlenmesine vurguladıklarını söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ile Japonya’nın Irak Büyükelçisi Matsumoto, 28 Kasım’da JICA Eğitim Mezunları Derneği'nin Erbil'deki merasiminde, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve ortak projeleri görüştü.

Futoshi Matsumoto, sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımda, Başbakan Barzani ile görüşmelerinin verimli geçtiğini belirtti.

Kürdistan Bölgesi ile Japonya arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesine ilişkin fikirleri görüştüklerini aktaran Büyükelçi Matsumoto, “Kürdistan Bölgesi'ndeki okulların Japon eğitim sistemiyle tanıştırılması, Erbil kanalizasyon arıtma projesinin geliştirilmesi ve ticari alışverişlerin güçlendirilmesi konularını ele aldık.” dedi.

Büyükelçi Matsumoto, Başbakan Barzani’ye Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerinin güçlendirilmesi ve Erbil ile Bağdat arasındaki barışçıl müzakerelere önem verilmesi için elinden geleni yapacağına dair söz verdiğini vurguladı.