Kamışlo’da asayiş bir kez daha Suriye hükumet güçlerini kuşattı

Şam yönetimi ile Rojava Özerk yönetimi arasında kısa süre önce varılan anlaşmaya rağmen Kamışlo’da Suriye hükumet güçlerinin bulunduğu bölgenin asayiş güçleri tarafından bir kez daha ablukaya alındığı bildirildi.

Kamışlo’da asayiş bir kez daha Suriye hükumet güçlerini kuşattı
Suriye hükumeti ile Özerk Yönetim arasında gerginliği sona erdirmek adına varılan anlaşmadan saatler sonra asayiş güçlerinin Kamışlo kent merkezinde kontrol noktaları kurduğu, Suriye hükumet güçlerinin bulunduğu bölgeyi tekrar ablukaya alıdığı bildirildi.
 
Edinilen bilgilere göre, ablukanın nedeni ise Suriye hükumetinin anlaşma şartlarına uymamasına uymaması şeklinde gösteriliyor.
 
Kamışlo’da ve son olarak 31 Ocak’ta Haseke’de yaşanan gerginliğin ardından tarafların bir araya gelerek karşılıklı ablukaya son verme konusunda uzlaştıkları öğrenilmişti.
 
Suriye hükumeti Kamışlo ve Haseke’de kendine bağlı güçlerin bulunduğu bölgelere uygulanan ablukanın kaldırılmasını istiyor.
 
Aynı şekilde Rojava Özerk Yönetimi de Şehba bölgesi ile Halep’in Şeyh Maksud ve Eşrefiye mahallesinde Kürtlere uygulanan ablukanın kjaldırılmasını talep ediyor.
 
Rojava Asayiş’i tarafından dün resmi siteden yapılan açıklamada Kamışlo ve Haseke’de Şam hükümetinin kontrolündeki yerlere ticari malların giriş çıkışlarının sağlandığını belirtilmişti.
 
Açıklamada, “Son günlerde Şam hükümet güçleri tarafından Kamışlo ve Haseke’de karışıklar çıkartıldı. Amaçları bölgede halkların birliğini parçalamaktır. İç Güvenlik Güçleri olarak Suriye halkının birliğinden yanayız. Suriye rejim güçlerinin çıkardığı karışıklıkları gidermek için çalışıyoruz. İyi niyetimizi göstermek için, Kamışlo ve Haseke’de rejim güçlerinin bulunduğu yerlere gıda ve diğer malların giriş çıkışlarını sağladığımızı belirtiyoruz. Bu yerlerde yaşam normale döndü” ifadelerine yer verilmişti.
/ Rudaw