Konya’da ırkçı saldırıya uğrayan Kürt aile yaşananları anlattı

Konya’da kalabalık bir grubun saldırısına uğrayan Kürt ailenin tüm mensupları ağır şekilde darbedildi. Baba Yaşar Dedeoğulları da, “En hafif sözleri, ‘biz ülkücüyüz sizi burada yaşatmayacağız’ oldu” dedi.

Konya’da ırkçı saldırıya uğrayan Kürt aile yaşananları anlattı

Konya’nın Meram ilçesin Bahçeşehir Mahallesi’nde yaşayan Dedeoğlulları ailesi, 12 Mayıs günü kalabalık bir grubun saldırısına uğradı.

Yaklaşık 30 yıl önce Kars’tan Konya’ya göçeden ailenin 7 üyesi, çeşitli yerlerinden darbedildi. Saldırıya ilişkin açılan soruşturmada 6 kişi tutuklandı.

Saldırıya uğrayan aile ve eski HDP Konya İl Eş Başkanı Erol Şan, Rûdaw Ankara Temsilcisi Şevket Herki’ye yaşananları anlattı.

Saldırının komşuları tarafından gerçekleştirildiğini anlatan Şan, 50-60 kişilik grubun olaya karıştığını belirterek, “Yaşar Dedeoğulları’nı buradan göndermek için sürekli saldırı halindeler. Ancak bu yaptıkları boştur. Onlar bununla Yaşar ağabyi caydıramayacak” dedi.

Yaşar Dedeoğulları da, “12 Mayıs günü bayram gecesi bu çalıların arkasında saklanmışlardı. Oğlum dışarıda bağırdıklarını, küfrettiklerini söyledi. Bahçeye çıktığımızda 30 kişi falan demir kapıdan diğerleri de bahçedeki kumlardan atlayarak geldi” diye anlattı.

Saldırganların komşu olduklarını belirten Dedeoğlulları, “Ali Keleş, Veli Keleş, Ayşe Keleş, Yahya Çalık, Lütfi Keleş, Ali Çalık eşi ve oğulları Ramazan bunların içerisindeydi. Biz 7 kişiyiz hepimiz de yaralandık. Oğlum 4 gün yoğun bakımda kaldı. Kızımın da parmağını kırdılar, kafası kırıldı, o da 4 gün hastanede kaldı. Benim de kolumu ve kafamı kırdılar. Başıma 25 dikiş atıldı” dedi.

Yaşar Dedeoğulları, “Saldırırken de en hafif sözleri şuyud; ‘biz ülkücüyüz sizi buradan süreceğiz, sizi burada yaşatmayacağız’ diyorlardı. 12 yıldır bize bunu söylüyorlar. Keleşler ve Çarıklar aileleri etraftan da birilerini toplamış getirmişlerdi, diğerlerini tanımadım” ifadesini kullandı.

Aile, “Nitelikli olarak kasten öldürmeye teşebbüs etme”, “Nitelikli kasten yaralama”, “Nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal etme” ve “Hakareti tehdit ve kişilerin huzur ve sükutunu bozma” suçlarından tutuklanması talebiyle 17 Haziran’da Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.

Olayın ardından başlatılan soruşturmada 6 kişi tutuklandı.

Yaşar Dedeoğulları

Yaşar Dedeoğulları

Yaşar Dedeoğulları

Yaşar Dedeoğulları

 

Dedeoğulları ailesi üyesi

Dedeoğulları ailesi üyesi

(Rudaw)