Konya’da katledilen 7 kişi defnedildi

Konya’nın Meram ilçesinde daha önce ırkçı saldırıya uğrayan ve dün öldürülen Dedeoğulları ailesinin 7 ferdi bugün Konya merkezde Saraçoğlu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Konya’da katledilen 7 kişi defnedildi

Konya'nın Meram ilçesinde ırkçı saldırıda katledilen 4'ü kadın 7 kişinin cenazesi, Şehir Hastanesi’nden alınarak, toprağa verilmek üzere Karatay ilçesindeki Saraçoğlu Mezarlığı’na doğru yola çıkarıldı. Cenazelerin getirildiği Saraçoğlu Mezarlığı’nda HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, CHP’li vekiller Sezgin Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Levent Gök, PDK Bakur ve ve çok sayıda vatandaş katıldı

Yaşar, Barış, Serap, Serpil, İpek, Metin ve Sibel Dedeoğulları cenaze namazının ardından toprağa verildi.

HDP Eş Genel Başkanı: Kürt-Türk çatışması yok, ırkçı zihniyet var

Cenaze töreninin ardından açıklamada bulunan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar şunları söyledi: “Elbette ortada Kürt-Türk çatışması yoktur. Sorun ırkçı zihniyet ve halklar arasıdır. Sorun Kürtlere yönelik ırkçı politikalardır. Bu politikalar iktidardan medyaya her alanda işletilmektedir. Biz halkların eşitliğini savunuyoruz. Bunun gündeminde de mutlaka adalet olmalıdır. Adalet olmadan birlikte yaşamı zehirleyecek politikaları yürütme imkanları olacaktır. Biz bunu sonuna kadar savunuyoruz. Ortada halklar arası sorun var diyenler, bu sorunu yaratan ırkçı politikalar, uygulamalar, tahrik ve kışkırtma yönetimidir. Dünden beri acımız bu kadar derinken, yandaş medyanın her kanalında bu devam ediyor. Bu ülkede halkların eşit birlikteliğini, demokrasi ve barış içinde birlikte yaşamasını en güçlü savunan bizleriz. Bu ülkede halklar arasında birlikteliğini kurmakta kararlıyız. Eğer hakikati arıyorsanız, katledilen insanlarımızın akrabalarına, komşularına sorun, 12 Mayıs’ta gerçekleşen ilk saldırıdan sonra alınan ifadelere bakın.”