Kürdistan Aşayişinden IŞİD'e operasyon

Kürdistan Aşayişinden IŞİD'e operasyon

Kürdistan Bölgesi Asayişi, Süleymaniye’nin Çemçemal ilçesinde IŞİD mensubu 6 kişinin yakalandığını açıkladı.

Kürdistan Bölgesi Asayiş’inden yapılan yazılı açıklamada, Çemçemal ilçesinde gizlenmeye çalışan ve bu yolla IŞİD’le bağlantı kurmayı hedefleyen 6 IŞİD mensubunun düzenlenen operasyonla yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, yakalanan kişilerin 2014’te IŞİD’le bağlantı kurarak silahlı faaliyette bulundukları, örgüt adına çok sayıda “insani suça” bulaştıkları ifade edildi.

Uzun süreli takip ve istihbari bilgi sayesinde gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınan örgüt üyelerinin Çemçemal’de sahte kimlikle barındıkları bilgisine yer verilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Savcılılık izni ve Kürdistan Bölgesi Genel Asayiş Müdürü’nün talimatı üzerine Süleymaniye Asayiş Müdürlüğü ile gerçekleştirilen operasyon neticesinde Feluce nüfusuna kayıtlı C.M. (26), Y.H (30) isimli suçlular 4 Ağustos 2020 tarihinde gözaltına alınmışlardır.

Aynı operasyonda M.H (29) adlı terörist kaçmaya çalışmış ancak daha sonra yaralı olarak ele gözaltına alınmıştır.

5 Ağustos 2020 tarihinde ise aynı gruba yönelik iki farklı operasyonda Mahmudiye nüfusuna kayıtlı A.M (31), A.A (22) ve A.D (29) adlı teröristler yakalanmıştır.”

Açıklamada sözkonusu kişilerin Irak’tan bölgeye geldikleri, Çemçemal’de yerleşerek örgütle bağlantıya geçmeyi hedeflediklerinin anlaşıldığı belirtildi.