Kürdistan Bölgesi ile İngiltere organize suçla mücadele için ortak mutabakat zaptı imzaladı

Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile İngiliz Hükümeti, organize suçla mücadele alanında “Ortak Mutabakat Zaptı” imzaladı.

Kürdistan Bölgesi ile İngiltere organize suçla mücadele için ortak mutabakat zaptı imzaladı

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kürdistan Bölgesi ile İngiltere arasınbda organize suçlarla ortak mücadele alanında koordinasyon, iş birliği ve eğitime ilişkin Mutabakat Zaptı imzalandığı belirtildi.

Zapt, Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Reber Ahmed ile başkent Erbil’i ziyaret eden İngiltere Güvenlik İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Tom Tugendhat tarafından imzalandı.

Rûdaw’a konuşan İngiliz Bakan, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile organize suçlar ve insan kaçakçılığına karşı birlikte çalışma konusunda anlaştıklarını söyledi.

Suriye’deki uyuşturucu şebekelerinin aynı zamanda insan kaçakçılığı yaptığını belirten Tom Tugendhat, “, Kürdistan'daki ve Irak'taki topluluklardan insanları alıp onlara İngiltere’de ve başka yerlerde iş ve fırsatlar olduğu yalanını söylüyorlar ama böyle bir şey yok. Daha sonra onları köle olarak satıyorlar” dedi.

Tom Tugendhat, İngiltere’nin önlemleri sıkılaştırdıüını belirterek, “Yasadışı işçi çalıştıran herhangi bir şirket veya kişi, ağır cezalar ve olası hapis cezası riskiyle karşı karşıya. Bu, yasadışı olarak çalışanların büyük risk altında çalıştığı ve yalnızca suçlular için çalıştığı anlamına gelir ki büyük bir değişiklik” diye konuştu.

İngiliz Bakan, “Bu kaçakçılık şebekelerini yenmek konusunda çok ciddiyiz, hatta insan kaçakçılığı yapanları tutuklamak konusunda da daha ciddiyiz. Ayrıca kaynaklarına el koymak ve ticaretlerini yok etmek konusunda da. Bu olguyu yenmek, Kürdistan halkını ve İngiltere’yi korumak için Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile halihazırda birlikte çalışıyoruz ve daha yakın çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.