Kürdistan Sağlık Bakanı'ndan koronavirüs uyarısı

Kürdistan Sağlık Bakanı'ndan koronavirüs uyarısı

Kürdistan Sağlık Bakanı Dr. Saman Berzenci, yeni tip korona virüse karşı alınan önlemlerin gevşetilmemesi gerektiğini belirterek, “Şimdi Kürdistan Bölgesi’nde durum kontrol altında. Ama lütfen uyarılarılara uyalım ki kontrolden çıkmasın” çağrısında bulundu.

Sosyal medya hesabı üzerinden halka seslenen Bakan Dr. Saman Berzenci, Newroz dolayısıyla uyarıların gevşetilmemesini istedi.

Kürdistan halkının Newrozunu kutlayan Berzenci, “Bu Newroz’da sağlığınız için verilen uyarılara dikkat etmenizi diliyorum. Bu sizin, ailenizin ve tüm Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının çıkarına olacaktır” dedi.

Dr. Saman Berzanci, “Evde kalmanız ulusal bir görevdir. Böyle bir dönemde bir araya gelmeniz tehlikelidir. Dışarı çıkmanız, gezi ve misafirliğe gitmeniz yanlıştır. Bu tür ziyaretleri durdurmanızı rica ediyorum. Bu Newrozumuzda evde olalım” ifadelerini kullandı.

Salgının kontrolden çıktığında çok tehlikeli olduğunu anımsatan Kürdistan Sağlık Bakanı, şu uyarılarda bulundu:

“Salgın sadece seyahat edenler yolu ile bulaşan bir salgın değil, yada sadece karantina altında olanlarda bulunan bir hastalık türü de değildir. İnsandan insane kolayca bulaşan bir vürüstür. Şimdi bu virüs topluma sızmış ve uyarılara uymayan her kesi şüpheli saymak durumundayız. Bu nedenle evlerinizden çıkmamanızı ve bir araya gelmemenizi rica ediyorum. Virüs kontrolden çıkıp binlerce kişiye bulaştığında o zaman daha tehlikeli oluyor. Kürdistan Bölgesi’nde şu an durum kontrol altında. Litfen ama lütfen bu durumu muhafaza edelim.

Buradan tüm sağlık çalışanlarına tekrar teşekkür ediyorum. Yine görevleri başında bulunan tüm güvenlik güçlerine teşekkür ediyorum. Uyarıları dikkate alıp uygulayan hepinize ayrıca teşekkür ediyorum. Hep birlikte uyarıları dikkate alıp bunu aşacağımızı ümid ediyorum.”

Kürdistan Bölgesi’nde şu ana kadar 47 kişi yeni tip koronavirüsüne (Kovid-19) yakalandı. Bunlardan 13’ü tedavilerinin ardından iyileşirken 1 kişi hayatını kaybetti.