Kürdistan Terörle Mücadele Birimi’nden Erbil’deki dronlu saldırıya ilişkin açıklama

Kürdistan Terörle Mücadele Birimi’nden, Erbil’de patlayıcı yüklü İHA’larca düzenlenen saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, “Birax köyünde yaşayan bir vatandaşın evine 3 dron isabet etti. Bir dron da Tarin dağı yakınlarında yere çakıldı” denildi.

Kürdistan Terörle Mücadele Birimi’nden Erbil’deki dronlu saldırıya ilişkin açıklama

Dün gece geç saatlerde Erbil'de, ABD Konsolosluğu yakınlarında bulunan Birax köyüne patlayıcı yüklü insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlendi.

Kürdistan Terörle Mücadele Birimi’nden saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, insansız hava araçlarını üzerinde Arapça, “Selam olsun sana ey Irak'ın güzeli, Allah'ın adıyla, güçlülerin Kasımı, ey zamanın sahibi, ey Zehra” sloganları yazıldığı aktarıldı.

Açıklamaya göre, fırlatılan 4 drondan üçü Birax köyünde yaşayan bir vatandaşın evine isabet etti. Diğer dron ise Tarin dağı yakınlarında yere çakıldı.

Dronlardan ikisi isabet ettiği bölgede infilak etti ancak can kaybının olmaması teselli oldu. Saldırıya ilişkin kapsamlı soruşturma devam ediyor.

Ne olmuştu?

Erbil'de, ABD Konsolosluğu yakınlarında bulunan Birax köyüne patlayıcı yüklü insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlendi.

Erbil Valiliği, Gomespan köyü civarında iki saldırının daha gerçekleştiğini duyurdu.

Rûdaw muhabiri Ferhad Dolamerî’nin güvenlik kaynaklarından aktardığı bilgilere göre, saldırı gece saat 01.30-02.00 sularında insansız hava araçlarına yüklenmiş TNT ile gerçekleştirildi.

Atılan patlayıcılardan birinin infilak ettiği ancak diğerinin patlamadığı bildirildi.

TNT bombalarından birinin köydeki bir evin çatışına isabet ettiği, güvenlik güçlerinin söz konusu bölgede önlem alarak inceleme başlattığı kaydedildi.

Saldırılarla ilgili şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı. Bu, son zamanlarda Erbil'de yaşanan ikinci dronlu saldırı olarak kaydedildi.

14 Nisan'daki ilk saldırıda IŞİD'e Karşı Uluslararası Koalisyon’un karargâhı hedef alınmıştı.

Erbil Valisi Omid Xoşnav aynı gece Gomespan köyü civarında iki ayrı saldırının da düzenlendiğini söyledi. Saldırılarla ilgili bugün güvenlik güçlerinin bir açıklama yapması bekleniyor.