Lavrov: Suriye yönetiminin İdlib’de zaferi kaçınılmaz

Lavrov: Suriye yönetiminin İdlib’de zaferi kaçınılmaz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye yönetiminin İdlib’de zaferinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. 56. Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Lavrov, İdlib’de Suriye ordusunun mücadelesine değinirken “Terörle mücadelede zafer kaçınılmaz.” dedi.

“ABD, IŞİD’i ortadan kaldırdığını duyurdu ancak çok başlı yılan geri döndü.” ifadesini kullanan Lavrov, ülkesinin Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olduğunu ancak bazı konularda Moskova ve Ankara arasında görüş ayrılığı yaşandığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı, “Türkiye ile iyi ilişkilerimiz var ancak her konuda aynı fikirde olduğumuz anlamına gelmez. Hiçbir ülke arasında bütün konularda tam bir görüş birliği olması imkansız.” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüklerini de dile getiren Lavrov, ateşkes konusu dahil Suriye’de Türkiye ile yaptıkları bütün anlaşmaların uygulanmasını ele aldıklarını ifade etti.

Lavrov, “İdlib’deki anlaşmaların uygulanmasına yol bulmak amacıyla Rusya ile Türkiye arasında uzmanlar, diplomatlar, askerler ve istihbaratçılar seviyesinde temaslar sürüyor. Sıradaki temas gelecek hafta olacak” ifadelerini kullandı.