Macron: 'Kürt halkını destekliyoruz'

Belçika'nın başkenti Brüksel’de düzenlenecek Avrupa Birliği (AB)-Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Zirvesi ve AB Liderler Zirvesi öncesinde gazetecilere konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ilgili soruya, “Halkınızı destekleme taahhüdümüzü yineliyoruz ve bölgedeki Kürt halkını destekleyeceğiz" cevabını verdi.

Macron: 'Kürt halkını destekliyoruz'
Macron, Belçika'nın başkenti Brüksel’de düzenlenecek Avrupa Birliği (AB)-Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Zirvesi ve AB Liderler Zirvesi öncesinde gazetecilere konuştu.
 
Rûdaw muhabirinin, “İran'da kadın özgürlüğü için yapılan gösterilerin ardından çok sayıda Kürt protestocu idam cezasına çarptırılıyor. Bu yeni duruma karşı tavrınız ne olacak?" sorusuna şu yanıtı verdi:
 
“İran konusundaki tavrımı biliyorsunuz. Başından beri Kürt halkını destekledim. Bölgedeki Kürt halkına desteğimi ve dayanışmamı yinelemek istiyorum ve halkınızın güvenliğini korumaya her zaman büyük önem verdik. Bu konuyu da tekrar belirtmek istiyorum; önümüzdeki hafta ikinci Bağdat konferansı için Amman'a gideceğimi ve durum özel olarak orada da tartışılacak.”
 
Macron, AP Başkan yardımcılarından Yunanistanlı milletvekili Eva Kaili'nin de adının karıştığı yolsuzluk iddialarına ilişkin, “Adalet işini yapmalı. Tespit edilen gerçeklere dayanmalıdır. Avrupa Parlamentosu da çalışmalarını yürütüyor. Şeffaflık ve örneklik olması çok güzel bir şey” diye konuştu.
 
Bir soru üzerinde Katar’da düzenlenen Dünya Kupası hakkında da konuşan Macron, Pazar günü Arjantin'e karşı oynanacak final için, "Dört yıl önce Rusya'da Fransa takımının arkasındaydım, Katar'da da onların arkasındayım" dedi.