MAHMUR'DAKİ ÇATIŞMA| Peşmerge komutanı şehit oldu!

Mahmur’daki çatışmalarda yaralanan Peşmerge Güçleri 18. Piyade Tugay Komutanı tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

MAHMUR'DAKİ ÇATIŞMA| Peşmerge komutanı şehit oldu!

22 Ekim'de Mahmur'da Irak ordusu ile Peşmerge Güçleri arasında çıkan çatışmada 2 Peşmerge şehit olmuş bir grup Peşmerge ise yaralanmıştı. 

Geçtiğimiz günkü çatışmada ağır şekilde yaralanan Peşmerge Güçleri 18. Piyade Tugay Komutanı Salih Zirari’nin bugün saat 04.00'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

Şehit olan Peşmerge komutanı Salih Zirari’nin Peşmerge Bakanlığınca düzenlenen askeri törenle Erbil'in Zirareti nahiyesinde toprağa verileceği bildirildi. 

Mahmur'da şehit olan Peşmerge sayısı 3'e yükseldi. 

Ne olmuştu?

22 Ekim’de Mahmur’un Karacok Dağı’nda PKK’nin boşaltığı Peşmerge Güçleri kontrolündeki mevzilere Irak güçlerinin yerleştirilmesi üzerine Peşmerge ile Irak ordusu arasında çatışma çıkmıştı.

Çatışmada iki  Peşmerge şehit olurken, 10  Peşmerge yaralanmıştı. Aynı çatışmada 2 Irak askeri öldürülmüş 6 asker de yaralanmıştı.

Rûdaw’a konuşan Karacok Dağı’ndaki Gönüllü Peşmerge Birlikleri Komutanı Xazi Faysal, iki taraf arasında 3 ayrı noktada temas yaşandığını söyledi.

Xazi Faysal çatışmanın Mahmur Kampı'nın doğusunda Karaçok Dağı’nda boşaltılan 3 askeri noktanın devr alınması konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle çıktığını ve şimdilik son bulduğunu belirtti.

Peşmerge Komutanı Xazi Faysal, "Mahmur Kampı yetkilileri, Irak ordusundan Türkiye'nin saldırılarına karşı kendilerini korumalarını talep etti. Irak ordusu yetkilileri ise kampı korumak için 3 askeri noktanın kendilerine teslim edilmesi gerektiğini söylediler. Ancak  Peşmerge ile Irak ordusu arasındaki Ortak Operasyon Anlaşmasına göre söz konusu 3 mevzi Peşmerge Güçlerinin hakimiyet alanına girdiği için Peşmerge burayı geri almak istedi” dedi.