Mahmut Alınak'ın 80 yaşındaki ablasına sokak ortasında dayak ve işkence: Dişleri söküldü

Kürt siyasetçi Mahmut Alınak’ın 81 yaşındaki ablası Dilber Alınak, yol ortasında ölesiye dövüldü ve şiddete maruz kaldı. Gördüğü işkence sonucu ağır yaralanan Dilber Alınak’ın hastanede yoğun bakıma alındığı öğrenildi.

Mahmut Alınak'ın 80 yaşındaki ablasına sokak ortasında dayak ve işkence: Dişleri söküldü

Olay 9 Ağustos günü Kars’ın Digor ilçesinde meydana geldi.  Ekrem Aybi isimli bir kişi sabah saatlerinde rutin yürüşüne çıkan 80 yaşındaki Dilber Alınak’ın yolunu keserek kendisine şiddet uyguladı. Yaşlı kadını ölesiye döven Aybi, Alınak’ın üzerindeki paraları, zinnet eşyası ve telefonunu da gasp ederek olay yerinden kaçtı.

Çevredekilerin fark etmesi üzerine Dilber Alınak hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan kadının hayati tehlikesi devam ediyor. Saldırgan Ekrem Aybi ise çıkarıldığı savcılık tarafından tutuklandı.

Dilber Alınak, Avusturya’da 50 yıl yaşadıktan sonra emekliye ayrılarak ve ülkesine dönerek, Kars’ın Digor ilçesinde yaşamaya başlamış.

Aybi hazineye ait arazideki yolu ulaşıma kapattı

İddiaya göre saldırgan Ekrem Aybi, hazineye ait bir arazayi işgal ettikten sonra araziye gelen yolu ulaşıma kapattı. Yolun kapanması üzerine Dilber Alınak’ın da aralarında bulunduğu o bölgede yaşayan kişiler Aybi hakkında belediye şikayette bulundu. Şikayet sonrası belediye yolu yeniden ulaşıma açıldı.

“Ablamı tehdit etmiş”

Alınak “Bu kişi kuzenlerimin evine kadar gitmiş. Kuzenimi ve ablamı bir kaç gün önce tehdit etmiş. ‘Bana destek olmadınız, belediye bu yolu açtı. Sizi yüzünüzden oldu bütün bunlar’ diyerek tehdit etmiş. Sabah saatinde de ablam yürüyüş yaptığı esnada yolunu kesmiş ve 5 dakika boyunca şiddet ile işkence uygulamış. Üzerindeki tüm değerli eşyaları ve telefonu da gasp ederek kaçmış” dedi.

Alınak’ın aktardığına göre, Dilber Alınak uğradığı şiddetten ötürü sağ gözüne darbe almış, vücudu ödem toplamış, beyin kanaması geçirmiş. Durumu stabil olan Dilber Alınak’ın hayati tehlikesi sürüyor.

Alınak, polis olayı açığa çıkarına kadar ablasının trafik kazası geçirdiğini sandıklarını belirterek, “Ablamın şu an bilinci kapalı ve hayati tehlikesi devam ediyor” dedi.

AK Parti’den belediye aday adaylık başvurusu yapmış

Ekrem Aybi’nin geçmiş dönemde AK Parti Beledi Meclis üyeliği yaptığı ve en son yerel seçimlerde de AK Parti’den belediye başkan aday adayı olduğunu kaydeden Alınak şunları söyledi:

“Bu kişi yakalandığında akıl sağlığı yerinde olmadığı şeklinde hareketlerde bulunmuş. Ortalığı birbirine katmış. Savcılık da akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespit etmek üzere Elazığ Ruh ve Sinir Hastanesi’ne sevk etmiş” dedi.
Dilber Alınak’ın çevresinde Kürt kültürüne bağlılığı, yardım severliği ve insani yönüyle tanındığını belirten Mahmut Alınak, sonuna kadar bu davanın takipçisi olacaklarını kaydetti.

Öte yandan Dilber Alınak’ın yeğeni Necla Alınak da sosyal medya üzerinden saldırıya tepki gösterdi. Alınak,

Bu kadın beni halam. 80 yaşında! Güpegündüz bir erkek tarafından dakikalarca dövülerek komaya sokuldu. Yoğun bakımda. Hayata tutunmaya çalışıyor. 80 yaşında bir kadın… 80 yaşında… Bir kadın!!!” ifadelerini kullandı.

İfadesi ortaya çıktı: Tanımıyorum

Öte yandan Ekrem Aybi’nin savcılıkta verdiği ilk ifadede Dilber Alınak’ı tanımadığını iddia ettiği öğrenildi.

Aybi  “Kendisini tanımıyorum, soy ismini bilirim. Yıllardır da görmüyordum, yurt dışındaydı. Alınak ailesi ve Dilber Alınak’la bir husumetim yok. Fakat hatırlamadığım bir tarihte beni tehdit etmişti. Ana yol kenarında taksi ile ilerlerken onu gördüm ve hemen taksiyi durdurdum. Araçtan indim ve kadını dövdüm. Kadına ait gözlük, para ve dişlerini aldım” dediği belirtildi.