Mazlum Abdi: PKK’nin saldırılarıyla hiçbir ilgimiz yok

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Genel Komutanı General Mazlum Abdi, Türkiye'nin Rojava bölgelerine sürekli saldırılar düzenlediğini, Amerikalıların bunu durdurmak için yeterli baskı yapmadığını söyledi.

Mazlum Abdi: PKK’nin saldırılarıyla hiçbir ilgimiz yok

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakurk ve Metina’da 22-23 Aralık tarihleri arasında PKK’lilerce gerçekleştirilen eylemlerin ardından geçtiğimiz Cumartesi gününden bu yana Rojava’nın değişik bölgelerine onlarca hava saldırısı düzenledi. Maddi zarara ve can kayıplarına yol açan saldırılarda ayrıca bölgelerdeki nüfusa hizmet veren çok sayıda hizmet tesisinin de zarar görmesine yol açtı.

DSG Genel Komutanı General Mazlum Abdi, Al-Arabiya (Al-Hadath) kanalına verdiği röportajda, “PKK’nin Suriye'de herhangi bir varlığı bulunmuyor. PKK'nin Kürdistan Bölgesi’ndeki saldırılarıyla da bizim hiçbir ilgimiz yoktur" dedi.

TSK’nın 4 yıldır aralıksız olarak bölgeyi bombaladığına vurgu yapan Abdi, "Türkiye iç sorunlarını sürekli yurt dışına ihraç ediyor” diye konuştu.

Abdi, Türkiye'nin Rojava bölgelerine sürekli saldırılar düzenlediğini, “Amerikalıların bunu durdurmak için yeterli baskı yapmadığını” dile getirdi.

"Amerika ile temasa geçtik ve saldırılarını durdurması için Türkiye'ye baskı yapmalarını istedik” diyen Abdi, “Saldırılara karşı uluslararası sessizliğin devam etmesi Türkiye'ye daha fazla cesaret veriyor. Bu saldırıların IŞİD'e karşı savaşı nasıl etkilediğini Amerika'ya bildirdik" şeklinde konuştu.

Rojava ve Suriye’de uluslararası koalisyona ve Amerikan üslerine yönelik saldırılara değinen Abdi, bunların "milisler tarafından ve Irak topraklarından başlatıldığını" söyledi.

Abdi, "Amerikan üslerine yönelik artan milis saldırılarına yanıt verecek olağanüstü bir askeri hareket yok" diye ekledi.

Rojava Özerk Yönetimi'nin son dönemde yayınladığı "toplum sözleşmeye" ilişkin konuşan Mazlum Abdi, "sözleşmenin bölünmeyi değil, bölgelerin özyönetimini amaçladığını" ifade ederek, Suriye’de siyasi çözümün alternatifinin “toplum sözleşme” olduğunu söyledi.