MetroPOLL anketi: Kararsız ve protesto oylarda artış

MetroPOLL'ün son anketine göre, kararsızların ve protesto oy kullanacağını belirtenlerin oy oranında dikkat çeken artış yaşandı. Oylarını artıran tek partinin ise CHP olduğu görüldü.

MetroPOLL anketi: Kararsız ve protesto oylarda artış

MetroPOLL Araştırma Şirketi’nin kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, sosyal medya hesabından "Bu pazar seçim olsa" anketinin sonuçlarını yayımladı. 9-13 Aralık tarihlerinde 2870 kişi ile yapılan ve hata payı +/- 1,83 olarak açıklanan anketin sonuçlarına göre kararsızlar ve protesto için geçersiz oy kullanacağını belirtenlerin oranı yüzde 24.4.

Araştırma sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaşan Özer Sencar, kararsızların oranı yüksek olduğu için dağıtılmadığını söyledi.

Sencar’ın paylaştığı sonuçlara göre, kararsızlar dağıtılmadan oyların dağılımı şöyle:

AK Parti: 27,2

CHP: 20

DEM Parti: 7,8

İYİ Parti: 5,8

MHP: 5

Yeniden Refah: 1,4

Zafer Partisi: 1,3

TİP: 1,1

Diğer: 0,6

Kararsız: 13,7

Protesto oy: 10,7

Cevap yok: 4,5

Oylarını artıran tek parti: CHP

MetroPOLL'ün 15-19 Kasım tarihlerinde gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarıyla kıyaslayınca yalnızca CHP'nin oylarını 2 puan artırdığı görülüyor. DEM Parti 1, İYİ Parti 1, AK Parti 3, MHP ise 2,5 puan kaybetmiş durumda.

İstanbul anketi

MetroPOLL, İstanbul için siyasi partilerin oylarını ölçtüğü anketi de paylaştı. İstanbul'da kararsız ve protesto oylar gerilerken Memleket Partisi'nin oylarının 2,5 puan olduğu görülüyor.

MHP'nin İstanbul'daki oyu 3,8'e düşerken CHP dışındaki diğer partiler Türkiye geneliyle neredeyse aynı oyu alıyor. CHP'nin İstanbul'daki oyu ise kararsızlar dağıtılmadan yüzde 23'ü buluyor.