Mazlum Kobani, göreve yeni başlayan CENTCOM Komutanı ile bir araya geldi

DSG Genel Komutanı Mazlum Kobane, CENTCOM Komutanı Michel Erik Kurilla ile bir araya geldi.

Mazlum Kobani, göreve yeni başlayan CENTCOM Komutanı ile bir araya geldi

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Kobani, ABD'nin Ortadoğu'dan sorumlu Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın (CENTCOM) yeni komutanı Michael Erik Kurilla ile görüştü.

Kobani, Kurilla ile görüştüğünü resmi Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

Kaynak: SDF Press

Bölgesel konuları ele aldıklarını kaydeden Kobani, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“CENTCOM Komutanı Kurilla’yı kabul etmekten onur duyduk.

Komutan Kurilla ile IŞİD’e karşı ortak operastonlar, güvenlik ve bölgesel istikrar konusunda kapsamlı ve verimli bir şekilde fikir alışverişinde bulunduk.

CENTCOM’un yeni yönetimi Kuzeydoğu Suriye’de istikrarı korumaya yönelik bağlılığını teyit etti.”


Kobani'nin görüşmeye ilişkin paylaşımı

Kurilla, McKenzie’den sonra CENTCOM Komutanlığını devralmıştı

CENTCOM’un başındaki Orgeneral Kenneth McKenzie, 3 Nisan’da Florida’da düzenlenen bir törenle görevini Orgeneral Michael Erik Kurilla'ya devrederek emekli olmuştu.

Kurilla 1 Ocak’ta ABD Başkanı Joe Biden tarafından aday gösterilmiş ve daha sonra Senato Silahlı Hizmet Komitesi'nde yapılan bir oturumda bu göreve tayini onaylanmıştı.

Kurilla, Ortadoğu ve Orta Asya'daki 21 ülkenin sorumluluk alanındaki tüm ABD askeri misyonlarını denetleyecek ve IŞİD'e karşı 78 ulustan oluşan koalisyona liderlik edecek.

“Kürtler güvenilir ve yetenekli”

2004 yılından bu yana Kürtler ve Peşmerge ile temas halinde olan Kurilla, Şubat ayında ABD Kongersi’ndeki bir oturumda, "Kürt meslektaşlarımla çalıştım, onlar bana güvenilir ve yetenekli olduklarını kanıtladı. Onlarla en son 2014'te IŞİD’e karşı savaşta birlikte çalıştım. Onlar inanılmaz derecede, yetenekli güvenilir bir ortak” demişti.

İran’ı bölgede “kaosun nedeni” olarak nitelendiren Michael Erik Kurilla, İran etkisinin bölge genelinde yayılmasına izin verilmemesi gerektiğine vurgu yapmıştı.

Michael Erik Kurilla kimdir?

55 yaşındaki Kurrila, CENTCOM’un eski komutanı Kenneth McKenzie’nin yerine geçti.

North Carolina’da 18. Hava İndirme Kolordu Komutanlığı görevinde de bulunan Kurrila, Irak işgalinde görev almış, 2005 yılında Musul’da yaralanmıştı.

Kurilla, Suriye’de Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG)  destek verme stratejisinin mimarı Joseph Votel’in CENTCOM Komutanlığı döneminde CENTCOM Kurmay Başkanıydı.

2004-2014 yıllarında Ortadoğu’da çeşitli görevlerde bulunan Kurilla, eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde Irak ve Afganistan özelinde terörle mücadele operasyonları yapan Müşterek Özel Kuvvetler Komutanlığı görevinde de bulunmuştu.