Mesud Barzani: İsveç zor günlerde Kürt halkına destek verdi

Mesud Barzani, zor süreçlerde Küdistan halkına verdiği destek ve Kürdistan davası karşısındaki insancıl tavrı nedeniyle İsveç’e teşekkür etti.

Mesud Barzani: İsveç zor günlerde Kürt halkına destek verdi

Başkan Mesud Barzani, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Erbil’de bulunan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Görüşmede, Irak’taki siyasi durum, seçimlerin  ardından yaşanan süreç, terör tehdidi ve buna karşı demokrasi kültürünün geliştirilmesi ve insan hakları gibi konular ele alındı.  

Kürdistan ve İsveç halkları arasındaki dostluğa değinilen görüşmede, taraflar çok sayıda Kürt vatandaşın İsveç’te bulunmasının iki taraf arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde güçlü bir köprü rolü gördüğünü dile getirdi.

IŞİD’e karşı mücadelede bedeller ödeyen Kürdistan halkı ve Peşmergenin direnişine övgüde bulunan Linde, Küridstan Bölgesi’nde bileşenler arasında birlikte yaşam kültürü ve kadının günlük hayattaki rolünün güçlendirilmesini önemli bulduklarını kaydetti.

İsveç’in her zaman en zor dönemlerde Kürdistan halkına destek verdiğini, Kürdistan halkının mücadelesine karşı insani bir tavır içinde bulunduğunu dile getiren Başkan Barzani de, IŞİD’e karşı mücadelede desteklerinden dolayı da İsveç hükumetine teşekkürlerini sundu.

Barzani, Kürdistan Bölgesi ile İsveç arasındaki dostluk ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

İsveç Dışişleri Bakanı Linde daha sonra Başbakan Mesrur Barzani ile de görüştü.

Linde’nin Erbil temasları

Dün Irak’ın başkenti Bağdat’a gelen İsveçli Bakan, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Başbakan Mustafa Kazımi ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile birer görüşme gerçekleştirdi.

Akşam saatlerinde Erbil’e gelen Linde, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile bugün de Başbakan Mesrur Barzani ile bir araya geldi.

Linde’nin Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Eş Başkanı Bafıl Talabani ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile de görüşmesi bekleniyor.