Mesrur Barzani'den şehit Peşmerge ailelerine başsağlığı mesajı

Başbakan Mesrur Barzani, IŞİD mensuplarının düzenlediği saldırıda şehit düşen iki Peşmerge’nin ailelerine başsağlığı dileyerek, “IŞİD teröristlerinin tehditlerine karşı mücadelede Kürdistan Bölgesi ile Federal hükümet arasındaki koordinasyon ve Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin sunduğu desteğinin önemini ortaya çıkartmıştır” dedi.

Mesrur Barzani'den şehit Peşmerge ailelerine başsağlığı mesajı

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, dün gece Kerkük’ün Pirde (Altınköprü) ilçesi yakınlarında iki Peşmerge’nin şehit edilmesiyle sonuçlanan saldırıya ilişkin resmi twitter hesabından açıklama yaptı.

Şehit aileleri ve yakınlarına başsağlığı dileyen Başbakan Mesrur Barzani, “IŞİD'li teröristlerinin dün gece Pirde'de düzenlediği saldırıda şehit olan iki kahraman Peşmerge'yi, Halit Hamid Hayas Kakai ve Ako Karim Kadir'i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Ailelerine ve yoldaşlarına en içten taziyelerimi sunuyor, acılarını paylaşıyorum” ifadelerini kullandı.

Erbil-Bağdat arasındaki koordinasyon ve koalisyon güçlerinin desteğinin önemine değinen Mesrur Barzani, şu sözlere yer verdi:

 “Bu terör saldırısı ile bir kez daha Kürdistan Bölgesi yönetimi dışındaki Kürdistani bölgelerdeki güvenlik boşluklarını doldurmak ve IŞİD teröristlerinin tehditlerine karşı mücadelede Kürdistan Bölgesi ile Federal hükümet arasındaki koordinasyon ve Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin desteğinin önemini ortaya çıkartmıştır.”

IŞİD Peşmerge’ye saldırdı: İki Peşmerge şehit

Dün akşam saat 21:30 sıralarında IŞİD mensupları Pirde ilçesi Zurgezraw bölgesi yakınlarında Peşmerge Güçleri mevzilerine saldırı düzenledi.

Kürdistan Bölgesi Terörle Mücadele Kurumu’ndan saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, “Terör örgütü IŞİD mensupları tarafından Peşmerge 10’uncu Tugayına bağlı 2’inci Taburuna yönelik düzenlenen saldırıda 2 Peşmerge şehit düşmüştür” denildi.

Konuya ilişkin Peşmerge Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, “Bugün akşam saatlerinde, gerici IŞİD teröristleri tarafından Pirde ilçesinde Peşmerge 10’uncu Piyade Tugayı mevzilerine yönelik gerçekleştirilen korkakça saldırı neticesinde Xalid Hemid Heyas ve Ako Kerim Qadir isimli iki kahraman Peşmerge şehit düşmüştür” denildi.