Mike Pence'ten Kürdistan Bölgesi ve Irak'a destek mektubu

Mike Pence'ten Kürdistan Bölgesi ve Irak'a destek mektubu

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence Ninova Yatırım Formu kapsamında gönderdiği mektupta katılımcılara teşekkür ederek, “Sizler ABD ile Irak arasındaki ticari ilişkileri geliştirmekte ana rol üstleniyorsunuz. Bu işi yaparken de ABD’nin minnettarlığını alıyorsunuz” dedi.

Konferans açılışında konuşma yapan ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Matthew Tueller, dün akşam ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence tarafından kendisine bir mektup ulaştığını söyledi.

ABD’nin Erbil ve Bağdat’ta desteğini sürdüreceğinin belirtildiği mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Saygı değer katılımcılar, ABD halkı ve başkanı adına sizleri karşılamaktan onur duyuyorum. Musul Yatırım Formu’a katılmanızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Sizler ABD ile Irak arasındaki ticari ilişkileri geliştirmekte ana rol üstleniyorsunuz. Bu işi yaparken de ABD’nin minnettarlığını alıyorsunuz. Geçtiğimiz günlerde Irak ve Erbil’e gerçekleştirdiğim ziyarette ABD’nin ikili ilişkilere ve Irak’ın egemen, refah ve bağımsız bir ülke olarak gelişmesine destek verdiğinin bir nişanesidir.

Kuşkusuz bu organizasyon Iraklılar için kalıcı işlerin yapılması için yardımcı olacaktır. Özellikle de genç kadın ve erkekler adına. Aynı zamanda zengin kültürünü koruması için Irak’a yardımcı olacaktır. konferansın düzenlenmesine yardımcı olan Amerika Uluslararası Geliştirme Ajansı, Amerika Ticaret Odası, Irak Hükümeti, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne teşekkür ediyorum. Son olarak Musul Valisi Necim Cıburi için en iyisini diliyorum. Hiç kuşkusuz Amerika Birleşik Devletleri, Özgür demokrat ve refah bir Irak’la birlikte olacaktır, saygılar”

Başkent Erbil ziyareti kapsamında Büyükelçi Matthew Tueller Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani dün ile dün bir araya geldi.

Görüşmede, Irak’taki başta başkent Bağdat olmak üzere diğer kentlerde devam eden protesto gösterileri ve yaşanan gelişmeler ele alındığı öğrenildi.