Musul: 3 polis, Ezidi gence sopalarla saldırdı

Musul’a bağlı Beac ilçesinde 3 polis, Ezidi gence sopalarla meydan dayağı attı.

Musul: 3 polis, Ezidi gence sopalarla saldırdı

Rûdaw’ın aktardığı haberde yer alan görüntülerde, Iraklı 3 polisin Ezidi Kürt gence sopalarla saldırdığı görülüyor.

Irak Parlamentosu’nda Şengal temsilcilerinden olan Mehma Xelîl, olaya dair yaptığı açıklamada, “Yaşanan olayı araştırıyoruz, olayın bugün yaşanıp yaşanmadığından emin olmasak da Giruzêr’de yaşandığından eminiz” ifadelerini kullandı.

Video görüntülerini Irak İçişleri Bakanı’na gönderdiklerini aktaran Xelîl, olayın araştırılacağına dair kendilerine söz verildiğini kaydetti.

Beac Polis Müdürü Zêdan Luyan, olay hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmadıklarını fakat olayı kesinlikle tüm ayrıntılarıyla araştıracaklarını ifade etti.

Öte yandan, videoyu Rûdaw ajansına gönderen görgü tanığı Sadun Süleyman İsmail, Ezidi Kürt gencin resmi bir dairedeki işlemi için bulunduğu sıranın biraz dışına çıktığından polis şiddetine maruz kaldığını ifade etti.

Ezidi gence şiddet uygulayan polislerin Arap olduğunu belirten İsmail, buradaki polislerin halka sık sık hakaret ettiğini söyledi.

Videoda görüldüğü gibi başta iki polis Ezidi gencin vücudunun çeşitli yerlerine sopalarla şiddetli bir şekilde vuruyor, devamında ise 3’üncü bir polis gelerek gence elindeki sopayla şiddetli bir şekilde vuruyor.

Gence şiddet uygulayan 3 polis, çevredeki halkın tepkisi üzerine olay yerinden ayrılıyor.