Neçirvan Barzani, Mark Bryson Richardson’ı kabul etti

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, İngiltere'nin Irak Büyükelçisi Mark Bryson Richardson’ı başkent Erbil'de kabul etti

Neçirvan Barzani, Mark Bryson Richardson’ı kabul etti

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede bölgedeki son gelişmelerin yanı sıra “Erbil-Bağdat ilişkileri, Kürdistan Bölgesi’ndeki durum, seçim, Erbil-Bağdat sorunlarının çözümü ve Şengal” konuları ele alındı.

Erbil-Bağdat sorunlarının çözülmesi noktasındaki gelişmeleri “olumlu” olarak niteleyen taraflar, Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi sorunların çözümü ve seçimlerin zamanında yapılmasının önemine değindi.

Şengal’de istikrar ve güvenliğin korunması gerektiğine dikkat çeken Barzani-Richardson ikilisi, “nefret söylemi”nin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Kürdistan Bölgesi ile Irak Hükümeti arasında imzalanan Şengal Anlaşması’nın uygulanması gerektiği belirtilen görüşmede, bu anlaşmanın Şengal’de istikrarın sağlanması için önemli olduğu kaydedildi.

İngiltere'nin Erbil Başkonsolosu Rosie Cave’in hazır bulunduğu görüşmede, İngiltere'nin Kürdistan Bölgesi ve Irak ile ilişkileri de masaya yatırılan başlıklardan oldu.