Seçime bir hafta kala Diyarbakır, Mardin, Urfa ve Van’da 6 bin kişiyle dev anket

Merkezi Diyarbakır’da bulunan Rawest Araştırma'nın Diyarbakır, Mardin, Urfa ve Van'da yaptığı son anketin ortalamasına göre Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ilk turda yüzde 62,4 oranında oy alıyor.

Seçime bir hafta kala Diyarbakır, Mardin, Urfa ve Van’da 6 bin kişiyle dev anket

Rawest Araştırma, kendi sitesi üzerinden 21-29 Nisan tarihleri arasında Diyarbakır, Mardin, Urfa ve Van'da yaptığı anket sonuçlarını kamuoyuna duyurdu.  

Toplam 5 bin 979 kişi ile yüz yüze görüşülerek ve 4 büyükşehrin ilçelerinin de dahil edilerek yapılan ankette Kılıçdaroğlu’nun ve Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın oyları ölçüldü.

Kaynak: Rawest Araştırma

Diyarbakır, Mardin, Urfa ve Van’da CB seçimleri birinci ve ikinci turunda (kararsızlar dağıtıldıktan) sonra ortaya çıkan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan, 4 il içerisinde ilk turda en yüksek oyu %57 ile Urfa'da alırken Kemal Kılıçdaroğlu %76,3 ile Diyarbakır'da alıyor.

Kaynak: Rawest Araştırma

Öte yandan araştırma sonuçlarına göre bölgenin dört büyükşehirinde birinci turda (kararsızlar dağıtıldıktan sonra) Kılıçdaroğlu 62,4 oranında, Erdoğan ise 34,5 oranında oy alıyor.

Kaynak: Rawest Araştırma

Sonuçlar 2018 seçimlerinde bu 4 büyükşehirde 42,3 oy alan Erdoğan'ın oylarında yaklaşık 8 puanlık bir "erime" olduğunu gösteriyor.