Osman Öcalan: Görünüşte Peşmerge-PKK çatışması ama...

Kürt siyasetçi Osman Öcalan, Amedi’de PKK’lilerin Peşmerge Güçlerine yönelik saldırısında Türkiye’nin de parmağı olduğunu savundu.

Osman Öcalan: Görünüşte Peşmerge-PKK çatışması ama...

Bugün sabah saatlerinde Duhok’un Amedi ilçesi kırsalında Peşmerge Güçleri’ne PKK’lilerce pusu kuruldu. Saldırıda 5 Peşmerge şehit düştü, 4 Peşmerge de yaralandı.

Rûdaw biltenine katılan Kürt siyasetçi Osman Öcalan, “Gerçekten olanlar çok ilginç, neden böyle bir sonuç ortaya çıktı belli değil. Burada bir kaos olduğunu ve Türk devletinin de bu işin içinde parmağı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Öcalan, “Bir süreden beridir yaşananlar ilginç. Bunlar halkın istediği şeyler değil. Belli ki Türk devleti tarafından gizli bir saldırı var” ifadelerini kullandı.

“Kürdistan Bölgesi hükumeti Türkiye’yi uyarmalı, her istediği vakit bombardıman yapmasına müsaade etmemeli” diyen Öcalan, “Görünüşte Peşmerge ve PKK arasında bir çatışma oldu. Ama aslında gizli bir çatışma var. Bu savaşın sonucu ne olacak belli değil. Bu gerçeği gözönünde bulundurmak lazım. Düşman da gelişmiş teknik kullanıyor. Bu nedenle gerçeği gizleyebilirler” yorumunu yaptı.

Osman Öcalan, “HPG’nin ateş ettiğini kabul etmesi ciddi bir sorundur. Bu nedenle de çatışmanın müsebbibi kimdir belli değil” dedi.

Ne olmuştu?

Amedi ilçesi kırsalında bulunan Metina Dağı bölgesine giden Peşmerge Güçleri konvoyu PKK’lilerin pususuna düşmüştü.

Açılan ateş sonucu roketlerden biri Peşmerge aracına isabet etmiş ve 5 Peşmerge şehit olurken 4 Peşmerge de yaralanmıştı. 

Peşmerge Bakanlığından yapılan açıklamaya göre şehit düşen Peşmergelerin isimleri şöyle:

Hejar Subhi Amedi (35), İmad Maruf (36), Qaid Reşit Kelekçi (35), Karwan Tofiq Dinarteyi (34), Nezwar Abdulrahman (44) olduğu açıklandı.

/Rudaw