ÖSO, Afrin'de yerel halkın mülklerini yağmalıyor

ÖSO, Afrin'de yerel halkın mülklerini yağmalıyor

Afrin'in Şeyh Hadid beldesinde, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanlarının yerel halkın mülklerini yağmaladığı ve insanlardan zorla 500 euro para topladığı belirtiliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) kaynaklarına dayandırılan haberde, Türkiye destekli grupların, Afrin'de daha önce de suçlandıkları yağma, talan ve zorla para toplama, vergi alma ihlallerini sürdürdükleri belirtildi. 

Aynı grupların, 2018 yılı ocak ayında düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı sonrasında da, Afrin'de yağmaya giriştikleri belirtilmiş, bazı gruplarla ÖSO arasında çıkan çatışmalarla 'çetevari' bu tür grupların elimine edildiği kaydedilmişti.

Şimdi yine aynı bölgelerden benzer haberler geliyor.

Haberde şu detaylar dikkat çekti:

"SHOR'un güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nı düzenleyen Türkiye yanlısı grupların işlediği ihlallerin sürdüğü, bu grupların yerel halka şantaj yaptığı, hırsızlığa karıştığı ve halkın mülklerini yağmadığı, fakir ya da zengin ayrımı yapmaksızın insanları haraca bağlayarak 500'er euro topladığı belirtiliyor. 

SOHR, yerel halkla yapılan görüşmelerde, Ebu Amşah grubunun Şeyh Hadid bölgesindeki vatandaşlara baskı yaptığı ve her birinden 500 euro istediğinin tespit edildiğini belirtti. 

Grubun tehditleri üzerine bir ailenin el Şahabba'ya nakledildiği ve aileden Şeyh Hadid'de hiçbir üyesinin kalmadığı da gelen bilgiler arasında."

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz