Özerk Yönetim heyeti, İsveç Dışişleri Bakanı ile görüştü

Rojava Özerk Yönetimi’nden bir heyet İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile Stockholm’de bir araya geldi.

Özerk Yönetim heyeti, İsveç Dışişleri Bakanı ile görüştü

Rojava heyetinde, Rojava Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eş Başkan Yardımcısı Bedran Çiya Kurd, Özerk Yönetim İsveç Temsilcisi Şiyar Elî ve Demokratik Suriye Meclisi Dış İlişkiler Komitesi üyesi Elî Rehmûn yer aldı.

Edinilen bilgiye göre görüşmede IŞİD'e karşı yürütülen mücadele, bölgesel güvenlik konuları, Özerk Yönetim’in ihtiyaç duyduğu siyasi destek ve Türkiye'nin Rojava'da kontrol ettiği Afrin, Girê Sipî ve Serê Kaniyê’deki hak ihlalleri ele alındı.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde görüşmede, Demokratik Suriye Güçleri’nin IŞİD'in yenilgiye uğratılması ve bölgede huzurun sağlanmasındaki büyük katkısına değindi.

Özerk Yönetim heyeti de Türkiye'nin Efrin, Girê Sipî ve Serê Kaniyê’deki insan hakları ihlallerini gündeme getirdi.

Rojava medyasında yer alan haberlere göre, Rojava heyeti İsveç'in Rojavalı mülteciler hakkında aldığı kararın adilane olmadığını da söyledi.

Görüşmeye dair İsveç Dışişleri Bakanı Bedran Ann Linde, Bedran Çiya Kurd ile çekilmiş olan fotoğrafını Twitter'dan paylaşarak, “Kuzeydoğu Suriye Özerk Yönetimi’nden Bedran Cia Kurd ile görüştük. Bölgedeki siyasi durum ve IŞİD terörüne karşı mücadeleden bahsettik” dedi.

Rojava medyasının bildirdiğine göre de Dışişleri Bakanı görüşmede, “Demokratik Suriye Güçleri de IŞİD’de Karşı Uluslararası Koalisyon’da yer almalıydı çünkü en büyük ortakları onlardı” ifadelerini kullandı.