Pakistan: İran’dan gelecek herhangi bir ‘maceraya’ şiddetle karşılık verilecek

Pakistanlı üst düzey bir güvenlik kaynağı, ordunun “son derece yüksek” alarm durumunda olduğunu ve İran tarafından gelecek herhangi bir “hesaplanmamış maceraya” şiddetle karşı çıkılacağını söyledi.

Pakistan: İran’dan gelecek herhangi bir ‘maceraya’ şiddetle karşılık verilecek

Şarku’l Avsat’ın Reuters’tan aktardığı habere göre, Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün erken saatlerde yapılan açıklamada, İran’ın Pakistan’da hava saldırısı düzenlemesinin ardından, İran’ın güneydoğusunda yer alan Sistan-Belucistan eyaletinde Beluç ayrılıkçı militanları hedef alan füze saldırıları düzenlendiğini bildirdi.

İran iki gün önce, Pakistan topraklarındaki İsrail bağlantılı militanların üslerine saldırdığını duyurmuştu.

Ancak Pakistan, saldırıda sivillerin yaralandığını ve iki çocuğun öldürüldüğünü bildirerek, Tahran’ın sorumluluğunu üstleneceği sonuçlar olabileceği konusunda uyardı.

Pakistan ile İran arasındaki ilişkiler geçmişte de gergindi, ancak bu saldırılar son birkaç yıldaki en büyük sınır ötesi saldırılar oldu.

İran, son aylarda nükleer silaha sahip Pakistan ile ortak projelere başladı.

İran basınında çıkan haberlere göre, yakın zamanda iki ülke ortak deniz tatbikatları düzenledi.

Ceyşu’l Adl grubu, geçmişte sorunlu Sistan-Belucistan eyaletinin bağımsızlığı için mücadele ettiği, İran’ın güneydoğusundaki çok sayıda saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

ABD ve İran, Ceyşu’l Adl grubunu terör örgütü olarak sınıflandırıyor.

Silahlı grubun, İran’ın Sistan-Belucistan eyaletiyle sınırı olan Pakistan’da önemli operasyonları olduğu söyleniyor.

Ceyşu’l Adl grubu, söz konusu saldırılardan İran Devrim Muhafızları’nı sorumlu tuttu.

Silahlı grubun Telegram üzerinden yaptığı açıklamaya göre, dağlık sınır bölgesinde gerçekleştirilen saldırıda en az 6 silahlı insansız hava aracı (SİHA) ve çok sayıda füze kullanıldı.

Ceyşu’l Adl grubu, kurbanların grup üyelerinin akrabaları olduğunu ve saldırıda çok sayıda evin hasar gördüğünü açıkladı.