PDK: Haşdi Şabi güçleri Mahmur'u askeri üsse dönüştürdü

PDK Mahmur Sorumlusu Kirmanc Ebdullah, Haşdi Şabi milislerinin Mahmur’u adeta askeri bir üsse çevirdiğini, halkın Erbil’den ihtiyaçlarını karşılamasına izin verilmediğini açıkladı.

PDK: Haşdi Şabi güçleri Mahmur'u askeri üsse dönüştürdü

PDK Mahmur Sorumlusu Kirmanc Ebdullah, son birkaç gündür Haşdi Şabi milislerinin yeni kontrol noktaları kurarak, Mahmur halkının Erbil’den ihtiyaçlarını getirmelerine izin vermediğini söyledi.

Haşdi Şabi’nin bölgedeki halka büyük zorluklar çıkardığını dile getiren Kirmanc Ebdullah, “Musul İl Meclisi, vali ve vali yardımcısı ile bu sorunu çözmeleri konusunda istişare içerisindeyiz” dedi.  

PDK’li yetkili Mahmur’da halka zorluk çıkaran güçlerin son iki haftadır yeni kontrol noktaları kuran Iraklı güçler olduğunu belirterek, “İlçe merkezi ve çevresine çok sayıda asker konuşlandırıldı. İlçe resmen bir askeri üsse dönüştürüldü. Sadr Hareketi’ne bağlı Seray Selam güçleri de gelen güçlerin içerisinde yer alıyor” şeklinde konuştu.  

Kirmanc Ebdullah, bu gücün getirilmesindeki amacın Kürdistan partilerini tehdit etmek ve Kürt halkı üzerinde baskı oluşturmak olduğunu sözlerine ekledi.

16 Ekim 2017 olayları ile birlikte Mahmur’un askeri olarak kuşatıldığını kaydeden PDK’li Kirmanc Ebdullah, “İlçe bir sivil yerleşim yerinden ziyade askeri bir üssü andırıyor. İlçede sivil idare etkisiz, ilçe askerlerce yönetiliyor” ifadelerini kullandı.

Basnews