Pentagon: Erbil’e 14 katyuşa füzesi fırlatıldı

ABD Savunma Bakanlığı, dün akşam başkent Erbil’e düzenlenen saldırıda 14 katyuşa füzesi atıldığını açıkladı.

Pentagon: Erbil’e 14 katyuşa füzesi fırlatıldı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby yaptığı açıklamada, Erbil’deki güçlerinin bulunduğu üsse 14 katyuşa füzesi atıldığını, saldırıda 1 sözleşmeli personelin hayatını kaybettiği, 1 ABD askeri ile 5 sözleşmeli personelin de yaralandığını duyurdu.

Öte yandan, kendini ABD tarafından öldürülen İranlı general Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis’in kanının sahibi olarak gören İran destekli Seraya Evliyadem isimli silahlı grup, saldırıyı üstlendi.

Dün akşam başkent Erbil’e düzenlenen saldırı sonrası açıklama yapan Başbakan Mesrur Barzani, terör saldırısını sert bir dille kınayarak, kapsamlı soruşturma talimatı verdiğini belirtti.

Başbakan ayrıca ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile de telefonda görüştü.

Başbakan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Blinken ile Erbil'e yapılan korkakça saldırı hakkında konuştuğunu belirterek, saldırının arkasındaki suçluların tespit edilmesi için soruşturmada yakın işbirliği konusunda mutabık kaldıklarını kaydetti.

Konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada Blinken da, "Saldırıyı soruşturma ve failleri sorumlu tutma yönündeki çabalarına verdiğimiz desteği iletmek için Başbakan Mesrur Barzani'ye ulaşarak olayı görüştük" ifadelerini kullandı.