Peşmerge Bakanlığı: IŞİD Kürdistani bölgelerde taktik değiştirdi

Peşmerge Bakanlığı yetkilisi Tuğgeneral Osman Muhammed, IŞİD'in eline silah ve paranın geçtiğini belirterek, örgütün savaş taktiğini değiştirdiği konusunda uyarılarda bulundu.

Peşmerge Bakanlığı: IŞİD Kürdistani bölgelerde taktik değiştirdi

K24’e konuşan Peşmerge Bakanlığı Ulusal Bilinç ve İletişim Daire Müdürü Tuğgeneral Osman Muhammed, terör örgütü IŞİD’in Kürdistani bölgelerde savaş taktiğini değiştirdiğini söyledi.

Muhammed, IŞİD’in son iki yılda Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerde silah ve para ele geçirerek savaş taktiğini değiştirdiği ve yeniden örgütlendiği uyarısında bulundu.

Bu bölgelerde terör zihniyetinin oluştuğunu ifade eden Peşmerge yetkilisi, IŞİD’e karşı askeri operasyonlara ek olarak bütün tarafların terörü önlemek için çalışması gerektiğini söyledi.

IŞİD Peşmerge Güçleri ile Irak ordusu arasındaki güvenlik boşluğundan faydalanarak saldırılar düzenliyor. IŞİD mensupları geçtiğimiz günlerde Kerkük ve Mahmur’da yaptığı saldırılarda 18 Irak güvenlik mensubunu öldürdü.

Güvenlik uzmanları, Irak ordusu ve Haşdi Şabi’nin Kürdistani bölgeleri savunamadığını, Peşmerge Güçleri'nin bu bölgelere dönmesinin tek çözüm yolu olduğunu belirtiyor.