'Peşmerge dönmezse bölgede kargaşa artar'

'Peşmerge dönmezse bölgede kargaşa artar'

Kürdistan Parlamentosu Kürdistan İdaresi Dışındaki Kürt Bölgeleri Komisyonu Başkanı, “Peşmerge Güçleri Kürt bölgelerine dönmezse, bu bölgeler daha fazla karışabilir” dedi.

KDP.İnfo’ya konuşan  Kürdistan Parlamentosu Kürdistan İdaresi Dışındaki Kürt Bölgeleri Komisyonu Başkanı Ciwan Rojbeyanî, Kürt bölgelerinde IŞİD gruplarının Kürdistan idaresi dışındaki Kürt bölgelerinde terör saldırılarını arttırdığını ve Irak güvenlik güçlerinin ise güvenliği sağlayamadığını dile getirdi.  

Ciwan Rojbeyanî, bu bölgelerde yer alan Irak güvenlik güçlerinin IŞİD hareketliliği ve terör saldırılarına göz yumduğundan şüpelendiklerini dile getirerek, “Bu çok tehlikeli bir durum” dedi.  

Kürt parlamenter, Kürdistan idaresi dışındaki Kürt bölgelerinde ancak Peşmergenin güvenliği sağlayacağını dile getirerek, “Bu bölgelere Peşmerge Güçleri yerleştirilmeli, eğer bu yapılmazsa bu bölgelerde daha fazla kargaşa yaşanacak” şeklinde konuştu.

Kürdistan Bölgesi İdaresi Dışında Kalan Kürt Bölgeleri, 16 Ekim’de YNK içerisinde bir kliğin Irak ile anlaşması sonucu Haşdi Şabi milislerince işgal edilmişti.