Peşmerge Komutanı: PKK ağır silahlarla bize saldırdı

Peşmerge Güçleri Genel Örgütlenme Kurulu Sorumlusu Tuğgeneral Hasan Nuri, PKK’lilerin Çemanke’de roketatar ve ağır silahlarla kendilerine saldırdığını söyledi.

Peşmerge Komutanı: PKK ağır silahlarla bize saldırdı

Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Çemanke kasabası kırsalında PKK’lilerin yola döşediği mayının patlaması sonucu bir Peşmerge şehit düşmüş, 2 Peşmerge de yaralanmıştı.

Konuya ilişkin  Rûdaw Televizyonu’ndan  “Nûroj” programına konuk olan Peşmerge Güçleri Genel Örgütlenme Kurulu Sorumlusu Tuğgeneral Hasan Nuri, Çemanke ve çevresindeki Peşmerge birliklerine seminer vermek için bölgeye giden gücün PKK’lilerin saldırısına uğradığını belirtti.

Tuğgeneral Nuri, “Beş askeri araç ve bir grup Peşmerge ile bölgedeki güçlerimizi ziyaret edip seminer düzenleyecektik. Yolda konvoyumuz PKK’lilerin pususuna denk geldi. İlk başta yola döşedikleri mayın bir aracımızda parladı, daha sonra RPG roketatar ve BKC silahlarla bize ateş açtılar. Saldırı nedeniyle bazı Peşmergeler yaralandı ve bunlardan biri, Heriş Cewher adlı arkadşaımız Duhok’taki hastaneye kaldırılırken şehit düştü” dedi.

PKK’nin iddia ettiği gibi bölgeye operasyon için gitmediklerini belirten Peşmerge Komutanı Nuri, “Herhangi bir operasyon planı yoktu, kaldı ki saldırmak için herhangi bir silah veya tecizat hazırlığımız da yoktu. Bölgeye gidiş amacımız iddia edildiği gibi değil” ifadelerini kullandı.

Tuşgeneral Nuri, PKK’lilerin bölgede Peşmerge’nin geçiş yollarını mayınladığını ve uzaktan kumanda ile patlattıklarını söyledi.

“Kürdistan’da savunma felsefesi saldırmamaktır” diyen Nuri, “Biz sadece Kürdistan Bölgesi topraklarını ve halkını savunuyoruz. Fakat PKK bu tavrı ile Kürdistan halkına ve Peşmerge’ye zarar veriyor. Bakın, Kürdistan halkının geçim kaynağı olan petrol boru hattını patlatıyor ve sonra utanmadan biz yaptık diyorlar” şeklinde konuştu.