Peşmerge uyardı: Ciddi saldırı hazırlığı var!

Peşmerge yetkilileri, Irak ordusunun işgali altındaki Kürdistan Bölgesi İdaresi Dışında Kalan Kürt Bölgeleri’ne IŞİD’in saldırı ihtimali konusunda uyarıyor.

Peşmerge uyardı: Ciddi saldırı hazırlığı var!

Peşmerge yetkilileri, Irak ordusunun işgali altındaki Kürdistan Bölgesi İdaresi Dışında Kalan Kürt Bölgeleri’ne IŞİD’in saldırı  ihtimali konusunda uyarıyor.

Peşmerge Güçleri Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Qareman Şêx Kemal, IŞİD’in Irak ordusu ile Peşmerge Güçleri arasındaki iletişimdeki  zaafiyetinden istifade gördüğünü  belirterek “Peşmerge Güçleri olarak teröristlerin hareketleri ve hazırlıkları konusunda bilgi ediniyoruz. Ancak şunu açıkça belirtmeliyiz ki Irak güvenlik güçleri ile Peşmerge Güçleri arasında kalan bölgelerde IŞİD mensupları çok rahat hareket ediyor ve saldırı düzenliyor. Her geçen gün saldırılarını arttırıyorlar” uyarısında bulundu.

“Teröristler daha çok köylere baskın ve  bombalama eylemleri düzenliyorlar” diyen Peşmerge Güçleri Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Qareman Şêx Kemal, “Kürdistan toprakları konusunda duyarlıyız. Bu nedenle Irak ile Peşmerge Güçleri arasındaki bölgeler boş kaldığı sürece Kürdistan idaresi dışındaki bölgelerde her geçen gün güvenlik konusunda tehditler devam edecektir1 ifadelerini kullandı.

Irak güvenlik güçlerinin kontrollerindeki bölgeleri koruyamadıklarına dikkat çeken Tuğgeneral Qareman Şêx Kemal, “Peşmerge Güçleri’nin bu bölgede güvenliğini sağlamasına yönelik girişimlerine engel oluyorlar. Bu nedenle bazı Kürdistani bölgelerin IŞİD’in kontrolüne grime ihtimali var. Çünkü  Irak’ta hala çok sayıda terörist bulunuyor” dedi.

Irak Başbakanı Haydar İbadi geçtiğimiz yıl IŞİD’in Irak’ta askeri anlamda yenilgiye uğratıldığını duyurmuştu. Ancak, şu ana kadar IŞİD’in saldırıları son bulmuş değil. Özellikler 16 Ekim sonrası Irak güçlerinin işgal ettiği Kürdistan İdaresi Dışında Kalan Kürt Bölgeleri’nde IŞİD örgütünün saldırılarında ciddi artış yaşanıyor.