Peşmerge'den Maliki'ye Net Yanıt: Savaşmaya Hazırız!

Peşmerge Destek güçleri komutanlığı, Kurdistan topraklarının binlerce Peşmerge'nin kanı ile özgürleştirildiğini ve Peşmerge güçlerinin, Kurdistan toprağını işgal etmek isteyen Maliki ve benzeri güçlere karşı savaşmaya hazır olduğu belirtildi.

Peşmerge'den Maliki'ye Net Yanıt: Savaşmaya Hazırız!

Peşmerge Destek güçleri komutanlığı Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri Maliki'nin yaptığı açıklamalara cevap verdi ve Peşmerge güçlerinin yeni özgürleştirdikleri yerlerden çekilme konusunda bir düşüncelerinin olmadığına vurguda bulundu.

Söz konusu bölgelerin binlerce Peşmerge'nin kanları ile özgürleştirildiğine dikkat çekilen açıklamada, Peşmerge'nin Kurdistan topraklarını, IŞİD'e karşı olduğu gibi Malikî ve benzeri güçlere karşı da korumak için hazır olduklarına vurguda bulunuldu.

Açıklamada, İran kastedilerek Malikî'nin sırtını dayadığı güçler nedeniyle aşırı özgüvenli olduğuna dikkat çekildi ve buna mukabil kendilerinin de sırtlarını Kürt halkı ve Kurdistan toprağına, korkusuz Peşmerge güçleri ile Başkan Barzani'ye dayadıkları belirtildi.

Irak'ı IŞİD'in ellerine teslim eden Malikî'nin yaptıklarından utanması halinde bu açıklamaları gerçekleştirmeyeceğine atıfta bulunulan açıklamada Peşmerge'nin Kurdistan topraklarını canı pahasına koruyacağı vurgulandı.

Kısa bir süre önce Tahran'daki ziyareti esnasında açıklamalarda bulunan Maliki, Peşmerge güçlerinin 2003 yılı öncesinde sahip oldukları sınırların gerisine çekilmesi ve özgürleştirdikleri toprakları terk etmesi gerektiği açıklamasında bulundu.