'PKK'nin hatalı politikaları Rojava’nın boşalmasına yol açıyor'

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Üyesi Kawa Ezîzî yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) gençleri zorla silah altına alma politikası ve işsizlik sorunu nedeniyle Rojava Kürdistanı’nda gençlerin kitlesel olarak göç ettiğini öyledi.

'PKK'nin hatalı politikaları Rojava’nın boşalmasına yol açıyor'
Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) üyesi Kawa Ezîzî, BasNews'e yaptığı açıklamada, Rojava Kürdistan'daki durumun PKK’nin hakimiyeti nedeniyle kötü bir durumda olduğunu ve bu durumun Rojava Kürdistan'nda gençlerin kitlesel olarak göç etmesine yol açtığını belirtti.
 
Kawa Ezîzî açıklamasının devamında, "Rojava Kürdistanı’nda gençlerin göç etmesine yol açan birçok etmenin rol oynuyor. Özellikle PKK'nın zorla gençleri silah altına alması sorunu, iş olanaklarının olmaması ve işsizlik sorunlarının gelişmesi gençlerin kitlesel olarak Rojava Kürdistanı’nı terk etmek zorunda kalmasının başlıca nedenlerinden biridir" dedi.
 
Washington Ortadoğu Politikaları Enstitüsü ise yayımladığı son raporunda Rojava Kürdistan'daki gençlerin kitlesel olarak göç etmesine vurgu yaptı ve bu göçün temel nedenlerinden birinin gençlerin zorla silah altına alınması olduğunu kaydetti.
 
Washington Enstitüsü, Suriye Demokratik Güçleri'nin (DSG) kontrolü altındaki bölgelerde binlerce gencin geçtiğimiz haftalarda Türkiye'ye göç ettiğini bildirdi.  /Basnews