Rakka'daki en büyük tehlike: Keskin Nişancılar

Rakka'daki en büyük tehlike: Keskin Nişancılar

Krd News

6 Haziran’da başlatılan Rakka operasyonunda Kürt güçler, verdikleri kayıplara karşın kentin %30’una hakim olmayı başardı.

Rakka’yı tamamen kuşatan ve IŞİD militanları ile sert çarpışmalara karşın ilerlemesini devam ettiren Kürtlerin liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri, Rawdah bölgesine girmeyi başardı.

Rakka’nın diğer banliyöleirnde de şiddetli çarpışmaların yaşandığı belirtilirken Kürt güçler temkinli bir şekilde ilerlemelerini ağır devam ettiriyorlar.

Rakka’nın kuşatma altına alınması ve çok sayıda uygun alan bulan IŞİD keskin nişancıları nedeniyle Kürt güçlerin sağladıkları ilerlemenin bedeli de ağır oluyor. Kentteki IŞİD keskin nişancılarının varlığı nedeniyle, Rakka savaşının başladığı günden bu yana Suriye Demokratik Güçleri en az 74 Kürt savaşçısını keskin nişancı kurşunuyla kaybetti.

Geçtiğimiz gün sosyal medyaya yansıyan görüntülerde kadın SDG keskin nişancısının atış yapmasının hemen ardından ateş eden IŞİD keskin nişancısının kurşunları birkaç santimlik farkla SDG’li savaşçının başının üstünden duvara saplanmıştı. Az bir farkla ölümden kurtulan SDG’li kadın savaşçının IŞİD’li keskin nişancının atışının hemen ardından eğilirken dil çıkarttığı görüntüler dünya çapında sosyal medyada kullanıcıları tarafından cesaret örneği olarak paylaşılmıştı.