Rêbwar Talabani: Kürdistan Bayrağı için Kürtler büyük bedeller ödedi

Bugün Kerkük’te resmi dairelerde ve hükümet kurumlarına Kürdistan bayrağının asılışının üzerinden 4 yıl geçti. Bu gün her ne kadar yaşanan ihanet sonucu birkaç ay sonra Kerkük Haşdi Şabi’ye teslim edilse de, Kürtler açısından tarihi ve kutlu bir gün olarak anılıyor. Tarihte ilk kez Kerkük’te Kürdistan bayrağı resmi bir kararla kentin her yerinde göndere çekildi. Ardından gelişen ihanet ile birlikte kararı alan Kerkük İl Meclisi feshedildi, Vali Necmedin Kerîm görevden alındı.

Rêbwar Talabani: Kürdistan Bayrağı için Kürtler büyük bedeller ödedi

BasNews’e konuşan eski Kerkük İl Meclisi Başkanı Rêbwar Talabanî, “4 yıl öne bugün Kerkük’te tüm resmi dairelere Kürdistan bayrağı asıldı. Elbette Kürdistan bayrağının Kerkük’te resmi daire ve hükümet binalarına asılması kararı Kerkük İl Meclisi’nde yapılan oylama ile kararlaştırıldı.

Bu tarihi gün dört parça Kürdistan özeillikle de Kerküklüler için bir rüyanın gerçekleşmesiydi. Kerkük zaptedilmişti, Kürdistan bayrağının asılması Kürtlerin Kerkük’ün Kürdistan kimliğine dönmesi için verdiği yüzyıllık mücadelesinin bir sonucuydu” ifadelerini kullandı.

Rêbwar Talabanî Kerkük Valilik Binası’na Kürdistan bayrağının törenle göndere çekilmesinin tarihi bir gün olduğunu belirterek, “Kürdistan bayrağı için Kürtler büyük bedeller ödedi. Bu olayla Kerkük’ün bir bayrağa sahip ve Kürdistani olduğu, Kürdistan’dan koparılamayacağı ispatlanmıştır” dedi.