Rojava Özerk Yönetimi 13’ü çocuk 15 kişiyi İspanya’ya iade etti

Rojava Özerk Yönetimi, ailesi IŞİD’li 13’ü çocuk, 2’si kadın toplam 15 kişiyi İspanya hükümeti yetkililerine iade etti.

Rojava Özerk Yönetimi 13’ü çocuk 15 kişiyi İspanya’ya iade etti

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Bürosu resmi sitesinden yapılan açıklamada, İspanya Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Guillermo Anguera başkanlığında bir heyetinin Rojava’yı ziyaret ettiği bildirildi.

Heyetin Rojava Dış İlişkiler Bürosu Eş Başkan Yardımcısı Fener El Giêt ve diğer yetkililerle görüştüğü bilgisine yer verilen açıklamada, görüşmede Rojava, Suriye ve bölgedeki konuların ele alındığı kaydedildi.

Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruyan, siyasi çözümü desteklediklerini dile getiren El Giêt’in, “Türkiye’nin savaşı teşvik etmesi ve Suriye toprağını işgal etmesinden sonra Suriye-Türkiye yakınlaşması Suriye ve Suriyelilerin çıkarlarına aykırıdır” dediği aktarıldı.

Rojavalı yetkililerin görüşmede, Irak ile Rojava arasındaki Til Koçer Sınır Kapısı’nın kapatılmasının bölgedeki insani ve ekonomik durumu olumsuz etkilediğini, bu kararla Suriyelilere haksızlık edildiğini söylediği ifade edildi.

Guillermo Anguera ise IŞİD’e mücadele için Özerk Yönetim’e ve Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) teşekkürlerini iletti. Konuk heyet, İspanya’nın insani, güvenlik ve ekonomik alanda Özerk Yönetim’e destek verdiğini belirtti.

Görüşmenin sonunda taraflar ailesi IŞİD’li 13’ü çocuk, 2’si kadın 15 İspanya vatandaşının ülkelerine iade edilmesi konusundaki sözleşmeyi imzaladı.