Rojavalı partiler ABD’nin yeni temsilcisinden ‘Cenevre’ desteği istedi

Rojava’da faaliyet gösteren siyasi oluşum ve partilerden bir heyet, ABD'nin yeni Kuzeydoğu Suriye Temsilcisi Nikolas Granger ile bir araya geldi.

Rojavalı partiler ABD’nin yeni temsilcisinden ‘Cenevre’ desteği istedi

Görüşmede Rojava’nın mevcut durumu, yaşanan saldırılar, bölgeye verilen uluslararası destek ve bölgenin geleceğini görüşüldü.

Görüşmede, parti temsilcileri, Türkiye'nin siviller ve DSG liderlerine yönelik insansız hava araçlarıyla gerçekleştirdiği saldırıları da gündeme getirdi.

Parti yetkililerinin Amerikalı temsilciye, ABD’nin Özerk Yönetim’e olan desteğinin şu ana kadar gereken düzeyde olmadığını söyledikleri, özellikle Cenevre'deki toplantılarda Özerk Yönetim'in temsilcisinin de yer alması için ABD’den daha aktif bir destek beklediklerini söylediği kaydedildi.

Toplantıda yer alan parti temsilcileri, ayrıca Şehba'daki kampın durumuna dikkat çekerek, kampta insani bir kriz yaşandığını belirttiler.

ABD'nin yeni Kuzeydoğu Suriye Temsilcisi Nikolas Granger da Amerikan hükümetinin bölgeyi desteklemedeki ciddiyeti ve barışı teşvik etmeye yönelik sürekli çabalarının yanı sıra uluslararası güçlerin devam eden mali ve siyasi desteğine dikkati çekti.

Granger, Suriye krizine siyasi çözüm bulunmasının önemine vurgu yaparak, ABD'nin Türkiye'nin saldırılarına ilişkin tutumunu dile getirdiği birçok mektup gönderdiğini ve bu saldırıları kınadığını söyledi. Görüşmede şu isimler yer aldı:

Suriye Reform Hareketi Temsilcisi Emjad Osman, Gelecek Suriye Partisi Temsilcisi Siham Davud, Demokratik Birlik Partisi Temsilcisi Erif Bekir, Muhafız Partisi Temsilcisi Ekrem Mehşoş, Süryani Birlik Partisi Temsilcisi Senherib Bersum ve Değişim Partisi Temsilcisi Mizgin Zedan.

Nikolas Granger, birkaç gün önce de DSG ve ENKS'yi ziyaret etmişti.