Sadr: Türkiye ile diplomatik ilişkiler azaltılsın!

Mukteda Sadr, Duhok’un Zaho ilçesinde meydana gelen bombardıman sonrası Irak hükümetine çağrıda bulunarak diplomatik ilişkilerin azaltılması, iki ülke arasında uçuşların durdurulması ve sınır kapılarının kapatılmasını istedi. Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih de bombardımana ilişkin yaptığı paylaşımda bombardımanın kabul edilemez olduğunu belirtti.

Sadr: Türkiye ile diplomatik ilişkiler azaltılsın!

Şii lider Sadr, Zaho’da meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 23 kişinin ise yaralandığı bombardıman sonrası Irak hükümetine yönelik çağrıda bulundu.

Sadr,  önerilerini 4 maddede sıralayarak Türkiye ile diplomatik temsilin azaltılması, Irak ile Türkiye arasındaki uçuşların durdurulması ve kara geçişlerinin kapatılması, resmi kanallardan olmak üzere Birleşmiş Milletler'e şikayette bulunulması ve Türkiye ile güvenlik anlaşmasının iptal edilmesini istedi.

8 kişi öldü, 23 kişi yaralandı

Zaho ilçesi Derkar kasabasına bağlı Perex köyü öğlen saatlerinde havan topları ile bombalandı.

Rûdaw’a konuşan Zaho Kaymakamı Muşir Beşir, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirilen bombardıman sonucunda 8’inin yaşamını yitirdiğini, 23 kişinin de yaralandığını söyledi.

Kürdistan  Bölgesi Sağlık Bakanı Saman Berzenci ise 8 kişinin hayatını kaybettiğini, hayatını kaybedenlerden birinin 1 yaşında olduğu ve 23 kişinin ise yaralandığını duyurmuştu.

Konuya ilişkin Türkiye makamları tarafından şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.